Advarsel: Undgå overtræning i din træning

2017 er netop begyndt, og hos de fleste løbere, cykelryttere eller triatleter er motivationen i top.

Skal den have en på skrinet i 2017, så læs lige her

Hos OOB life har vi mange års erfaring, og vi ved, at der er en fejl, som rigtig mange begår hver januar måned.
Vi kalder det Mallorca-Syndromet.

En typisk Mallorca-Syndrom-case

Decembers synder er lagt bag dig, og du vil nu indhente det, du føler, du satte til i juledagene, og naturligvis lægge lidt til.
2017 skal være dit år, og træningskammeraterne skal ikke kunne se røgen fra dig, når vi rammer sommeren.

Du går i gang med træningen. Du lever som en munk og træner på livet løs.

Det går godt…faktisk rigtig godt. Du kan mærke, at det øgede fokus giver pote, og du bliver mere motiveret. 2017 er jo efterhånden året, hvor du virkelig skal komme i dit livs form.

Marts måned kommer, og du kan virkelig se, at du har taget syvmileskridt i forhold til dine træningskammerater.

Du har bestilt en træningslejr på Mallorca eller et lignende sted.
Du er sådan set ligeglad med, at det hedder en træningslejr, for dig skal det være her, du virkelig viser, hvordan dagsordenen i 2017 kommer til at være.

Og det går rigtig godt, lige indtil det ikke går længere

Træningslejren forløber godt, og du viser dig ivrigt frem hver eneste gang, du får chancen. Ingen skal udfordre dig uden at mærke, hvad januar og februar har givet af fremgang.

Efter træningslejren er du godt træt – faktisk rigtig træt. Du orker ikke rigtig helt samme fokus, og hvorfor skulle du? Du er jo allerede i god form!

Not so fast, cowboy

Det er her, du vil opdage, at du er blevet offer for en klassisk træningsfejl – Mallorca-Syndromet. Læs mere om det her.

Du er træt og udbrændt, og kalenderen siger april måned. Der har endnu ikke været et eneste større stævne, og dine hovedmål er flere måneder væk. Det var nu, du skulle øge fokus i træningen og mærke løbende forbedringer i formen, men du orker ikke, for du er dødtræt.

Husk disse to vigtige ting!

  1. Kontinuitet er nøglen til fremgang. Sørg for at træne kontinuerligt gennem hele året. Mindre og stabil træning uge for uge er bedre end en hel masse en gang imellem.
  2. Tålmodighed er en vigtig del af træning.
    Personlige rekorder, medaljer og kvalifikation til diverse stævner kan man kun opnå til stævner. Sørg for, at det er til dine stævner, du er bedst.
    Der er endnu ikke nogle stævner, der uddeler tider eller placeringer baseret på træningsdagbøger. Indtil det sker, så hold fokus på dine mål.

Vil du være sikker på, at du sikrer løbende formfremgang og opnå de mål, du har sat dig, så skriv til os på info@ooblife.com og hør uforpligtende, hvordan vi kan hjælpe dig.

Happy training!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.