Advokaten der købte en racercykel og vandt sin aldersgruppe, mød OOB’er Dorte K. Carlsson

Foto:  Marie Vedel

Dorte arbejder til dagligt som advokat og senior legal counsel i Københavns Lufthavn.

Efter at have gennemført tre marathons valgte hun triatlon og har siden Januar 2013 trænet med OOB Coaching, hvilket blandt andet hjalp hende på vej mod en sejr i hendes aldersgruppe i KMD Challenge Århus i Juni 2013. og gennemførelse af KMD Ironman Copenhagen i tiden 10:48 i august 2013.

Fortæl lidt om dine drømme og mål med din træning?
Mit mål med træningen for 2013, da jeg startede med OOB coaching var gennemførelse af Århus Challenge i juni 2013 og gennemførelse af KMD Ironman CPH 18. august 2013 på en nogenlunde hæderlig tid. Resultaterne var over al forventning. Mine mål for 2014 er at blive endnu bedre. Jeg skal igen i år deltage i  KMD Challenge Århus og KMD Ironman Copenhagen.

Hvad holder dig så motiveret i hverdagen?
At se resultaterne af en koordineret og velplanlagt træning giver god motivation.
Jeg har forbedret mig meget på bare et år, så det i sig selv motiverer rigtig meget. Derudover motiverer det, at have en træner, man skal ”stå til regnskab for”. Det er meget få gange, jeg har givet op selv på en dårlig dag, da jeg simpelthen ikke gider at melde en vag indsats tilbage til min coach Thomas Rohde.
Så kæmper man lige lidt ekstra og bagefter er det en super god følelse: man klarede det, selvom man var ved at give op. Yderligere giver det en god motivation at træne programmer og træningspas, der er velafprøvede: Jeg kan på egne resultater se, at de ændringer, der løbende bliver lavet mht, intensititet, fart mv. efter kort tid virkeligt virker. På den måde skal man ikke tænke så meget selv over rigtigheden i det man skal gøre, men kan blot koncentrere sig om bare at træne.

Hvad ser du som fordele ved at træne med OOB Coaching?
Der laves træningsprogram ud fra de forudsætninger jeg kommer med; de rammer der matcher min hverdag og agenda. Både i forhold til mit liv i ikke-sportslig henseende: hvor meget tid man har og hvilke andre ting, der også skal passe ind i en hverdag med arbejde, venner og familie (der laves individuelle træningsprogrammer hver 2- 3 uge) og i forhold til de sportslige forudsætninger man kommer med.
Der laves tests, så man ikke bare kører i ”samme gear”, men hele tiden forbedrer sig, og så der med jævne mellemrum lægges mere træningsmængde og intensitet til, så man bliver bedre hele tiden. Hvis der opstår skader passes det også ind.

Jeg har indset, at jeg kan langt mere, end jeg troede, jeg kunne, da jeg gik ind i det her. Jeg er selvfølgelig også blevet bedre, men min træning før var slet ikke så fokuseret, selvom jeg egentlig nok brugte lige spå meget tid som nu. Der lallede jeg måske bare mere rundt og trænede mængde frem for kvalitet.

Derudover oplever jeg en super god dialog med Thomas, god besvarelse af spørgsmål, så snart de dukker op og gode events.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.