Balance i triatlontræningen – Interview med Randi Knudsen

Randi Knudsen har altid dyrket meget sport på den ene eller anden måde. Som barn stod den især på flere års Taekwondo, og ellers gymnastik, svømning, badminton og hip hop dans. Efter et skadesforløb efter ​Berlin​ marathon besluttede hun sig for at gennemføre sin første halve Ironman​, og da det gik godt, var der kun en vej – den fulde distance​. Randi elsker triathlon – miljøet og dedikationen hos de mange mennesker hun har lært at kende. Og hun holder meget af at man er sammen om en fælles passion.

Hvordan begyndte du med målrettet træning? Har du altid været atlet?

Det stod ret hurtigt klart, at jeg slet ikke er struktureret nok med min træning til at klare så stor en mundfuld selv. Så jeg tilmeldte mig OOB Life Guidance triatlontræning. OOB life og coach Thomas Rohde hjælper mig med at strukturere min træning. Så er jeg sikker på at jeg træner det rigtige og ikke overtræner. Og samtidig hjælper det mig med at forblive fokuseret på mit mål.

​Efter et velgennemført IM CPH, er målene i 2017 at forbedre mine tider på både halv og fuld distance. Så i år skal Thomas og OOB lifehjælpe mig med at blive en hurtigere løber, da det er her jeg kan hente en masse tid.

Hvorfor træner du med OOB Life?

Jeg kan godt lide indgangsvinklen til træning. Alt skal heller ikke kun​ dreje sig om træning. Man skal også huske at prioritere ordentligt. At familie, venner og arbejde altså også godt må fylde. Og at man ikke behøver træne solen i sænk for at opnå det man gerne vil som motionist. Og så er jeg vild med “happier, healthier, stronger”. Det er jo lige præcis det jeg gerne vil være 😉 ​Det gør heller ikke noget, at både Thomas og Aleksandar​ er​ super sympatiske fyre. Og​ at​ der også er plads til en mørk øl engang i mellem 😉

Hvad træner du hen imod i øjeblikket?

​Det helt store mål for 2017, er at komme under 12 timer til KMD Ironman Copenhagen. Derudover står jeg på startstregen til 70.3 Kronborg og 70.3 Jönköping. Og så er der allerede en medalje i hus fra årets første race – et halvmarathon i New Orleans.

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft med træning og af at deltage i stævner?

Det er svært at nævne en enkelt ting. Jeg har haft mange gode oplevelser med fællestræninger. F.eks. en solrig morgen ved Charlottenlund Fort, hvor vi går i helt klart vand og svømmer langs de flotte huse og solstrålerne lyser sandbunden op – WOW! Jeg elsker også når jeg laver ny PR. Især de gange, hvor det er sket, hvor det slet ikke var planen. Men hvor benene bare har været ekstremt gode.

Jeg elsker at deltage i stævner. Jeg får et enormt kick ud af publikum, jeg elsker at dele oplevelsen med klubkammerater og andre jeg kender og så er der altså bare noget ekstremt fedt over at krydse en målstreg. Da jeg løb mod mål til ​KMD Ironman Copenhagen sidste år​, var det med det helt store smil på og armene hævet over hovedet – ligeså snart medaljen hang om min hals brød jeg grædende sammen. Det er så fedt at opleve så mange følelser på én gang – stolthed, forløsning og taknemmelighed over at kroppen gider lege med.

Hvilke tre råd er de bedste, du kan give videre til andre fra din personlige erfaring med træning og stævner?

1. Lad være med at stresse alt for meget op til race dag – har du trænet kontinuerligt og struktureret, så er du mere end klar! STOL på at du nok skal klare det! Du kan, du vil og du GØR det!

2. Lyt til din krop – du skal presse den, ja, men er den kørt helt ned eller er du ved at blive syg, så LYT til den. En dag uden træning kan være givet rigtig godt ud, hvis kroppen så kommer 110% stærkere tilbage dagen efter. Det har taget mig lang tid at lære, at det er OK at blive på sofaen når kroppen skriger “jeg vil ikke i dag” – og jeg har lært hvornår den mener det. For ja, nogle gange skal man også løbe i mørke, snevejr og minusgrader, selvom man måske ikke helt har lyst 😉

3. Tjek dine race bags 3 gange – det er virkelig ærgerligt at glemme sin body glide eller sine løbesko. Jeg har 7-9-13 aldrig glemt noget endnu, men jeg tjekker også 3 gange ;)​

Og det vigtigste råd – spis masser af Nutella mader i ugen op til race.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.