BØN TIL JER DER CYKELTRÆNER

Med det gode sommervejr der nu rammer Danmark, følger der mange gode ting.

En af de gode ting er, at mange cykelryttere og triatleter kan komme på landevejen og træne.

Dette giver dog ofte mange, alt for mange, farlige situationer, hvor mange af dem kunne være undgået.

Husk dette når du cykeltræner

 • Følg altid trafikreglerne. Små overtrædelser leder ofte til større, så selvom en en mindre overtrædelse for dig synes banal, så bør du fra holde dig fra dette.
  Ud over potentielt at skabe farlige situationer, så sætter du dig ud over de fælles spilleregler der gælder i trafikken. Det er de samme regler du er dybt afhængig af, andre overholder.
 • Indtil din træning hvis forholdende kræver det. Hvis du er midt i et interval skal du du indstille dette, hvis vejen ikke tillader høj fart.
  Alt for ofte ses især triatleter, sorry guys, i livsfarlige situationer på cykelstier eller travle områder.
  Det kan godt være det er en super fed følelse at kører 40 km/t i aero position på cykelstien mellem andre cyklister, men dette er meget risikabelt. Ikke kun for dig selv, men også for andre.
  Husk; der sker intet ved at stoppe et interval nogle minutter før planlagt. Tilgengæld kan det have fatale konsekvenser hvis ikke du indstiller intervallet.
 • Gruppekørsel. Aeroposition er til solokørsel. Når du sidder i en gruppe, så skal du ikke bruge aero bars. Din reaktionstid er længere i aeropositionen, og selv små og minimale fare på vejen kan gøre, at du river hele din træningsgruppe med i asfalten.

For flere gode råd, læs indlægget “Cykling: Hvordan sidder jeg i et felt” på vorespuls.
Link til indlæg.

Landevejscykling er fantastisk, men pas på dig selv og vi andre, når du ruller afsted.

Happy training!

 

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.