BRUG VINTEREN TIL AT UDVIKLE FORNEMMELSE FOR HVORNÅR DU SKAL TRÆNE OG HVORNÅR DU SKAL SLAPPE AF

Hvornår skal man træne som planlagt, hvornår bør man bakke af, og hvornår skal man presse sig selv hårdere, end man havde planlagt?

Det er et spørgsmål, som alle, der ønsker at skabe sportslige forbedringer, bør stille sig før, under og efter hvert træningspas.

Evnen at lytte til og forstå sin krop er en svær og samtidig meget vigtig egenskab.

Dygtige atleter har udviklet en fantastisk god egenskab for deres krop. Deres kropsbevidsthed er enormt veludviklet.
Det er det blevet gennem træning og refleksion.

Stil dig selv disse spørgsmål

Hvordan har jeg det?

Føles min krop god og stærk?

Bør jeg træne som planlagt, eller bør jeg bakke af en trykke på?

Intensiv træning er godt til at udvikle fornemmelse for din krop

I OOB benytter vi af flere årsager intensiv træning som fundamentet i den træning vi anbefaler.

I udholdenhedssport er det traditionelt, at man skal træne mange og rolige kilometer hvis man ønsker at løbe, cykle eller svømme godt senere på året.
Vores erfaring og resultater overbeviser os dog om, at det er en al for simpel antagelse, og der ikke findes en gylden opskrift for alle, men at en mere holistisk tilgang samt udgangspunkt i den enkeltes rammer og forudsætninger er essentiel.

Intensiv træning har mange gode egenskaber. En af dem er, at det er rigtig godt, når man ønsker at udvikle fornemmelse for sin krop.

Årsagen er enkel.

Næsten ligegyldig hvor træt du er, så kan du glemme en times løb eller 2 – 4 timer cykling ind (givet du er vant til at træne), mens det er umuligt at ramme sine intensitetszoner i et 4 x 5 min intensivt pas, hvis ikke du er frisk og udhvilet til det.

Der er med andre ord hurtig afregning ved kasse 1.

Train – rest – adapt.

Happy training

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.