Cykelklub – hvorfor egentlig?

Bjørn Willemoe er 46 år gammel og IT-konsulent. I denne artikel fortæller han lidt om, hvorfor han efter 10 år med racercykel, nu har valgt at være med i OOB Cycling Club og hvad han får ud af at være medlem.

Jeg har motioneret i mange år. Lige fra bordtennis, fodbold, badminton til styrketræning – alt sammen for at holde vægten nede og prøve at tage sig lidt godt ud. Men intet slår dog cyklingen, som er nemt at gå til. Der er mange landeveje, som bare venter på at blive indtaget. Cyklingen giver god mulighed for presse sig selv samtidig med, at det samler tankerne og giver ro i sjælen. På landevejen er jeg alene i herlige smukke omgivelser, i et jævnt flow, hvor det primære formål er sundhed, at tabe vægt og komme i form.

Trængte til nyt vand i vasen

Men efter at have kørt på cykel i over 10 år trængte jeg til nyt vand i vasen. At øge motivationen og blive en bedre cykelrytter. Ambitionsniveauet var der. Jeg har deltaget i en del motionsløb og haft glæde af enkelte venners hjælp undervejs. Men jeg skulle videre. Komme i bedre form, få fokus på teknikken, køre stærkere, få flere motionsløb og mere gaderæs under bæltet.

Det, at tage sig sammen og komme ud på landevejen alene, kræver rygrad. Det glipper for ofte, når man skal piske sig selv. Begejstringen er til at overse, hvis det står ned i stænger. Og her kom ideen om en cykelklub ind i billedet.

På udkig efter klub

Havde egentlig længe ville melde mig ind. Jeg var bare ikke stødt på den rette klub i min søgen. Var på udkig efter en klub, hvor niveau, alder og ambitionsniveau passede sammen. En klub, der både rummede motionscykling og konkurrence.

Det skulle være en klub, hvor man kunne drage nytte af de andres indsigt i udstyr, teknik og kørestil, men stadig primært for motionens skyld. Som sideeffekt kunne jeg blive en bedre cykelrytter.

Fælleskab, opbakning og det ekstra hårde arbejde skulle gøre, at jeg kunne komme til at yde det ekstra i et gruppesamarbejde, at disciplinere kræfterne, at blive presset af trænere og medlemmer, at ligge i læ og trække hinanden, at lave rulleskift, at vinde spurter, at træde tungere osv. Simpelthen bare blive en bedre cykelrytter.

OOB Cycling

Så opdagede jeg OOB Cycling. Jeg talte med Kim Plesner fra Veloropa, som forsikrede at de forskellige niveauer ville blive tilgodeset i træningen. Herefter var det bare at kaste sig ud i en prøvetræning. Efter at have kørt med OOB Cycling et par gange, er det allerede ret givende, også på det sociale plan. Ånden er præget af hjælpsomhed og fællesskab. Niveauerne er forskellige, men der hyggesnakkes, der samles op, alle er med videre, også selv efter indlagte spurter, intervaller, rulleskift eller punkteringer hvor man kan være “tabt”. Men der er også plads til konkurrence. Der spurtes, der udnævnes en klubmester – så der på den måde er noget at gå efter. Super fedt.

OOB Cycling består af, i mangel på piger antager jeg, drenge og mænd i deres bedste alder, forskellige eksistenser, hyggeligt samvær og ikke mindst superfed træning. Sidstnævnte står Anders Lund for. Han har en fortid som professionel cykelrytter. Og det kan bruges. Anders er indpiskeren, der planlægger træningen, som tager hensyn til de forskellige medlemmers styrke- og erfaringsgrundlag. Inden træning har Anders lagt ruten og de træningsøvelser, vi skal igennem. Strukturerede træninger, som giver gejst. Optur.

Øverst i denne artikel kan du se en lille video jeg har redigeret fra årets sidste efterårstræning, som giver et meget godt indblik i den oplevelse, det giver at være med i en klub på fællestræning. Her har Anders indpiskerrollen, som virker på undertegnede. Træningen fra nu af og til foråret melder sin ankomst i spinninglokalet med trænere fra OOB, så det skal blive spændende at se, hvad vi får ud af det.

Læs mere om OOB Cycling ved at klikke her

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.