CYKELTRÆNING: SPIN UPS

Spin ups er et af de udtryk du vil støde på hvis du træner med OOB Coaching, men hvad betyder det helt præcis?

Spin ups er, som navnet indikerer, hvor du øger din kadence fra lav til højere, men du er i kontrol gradvis øger din kadence.

Formål:
Formålet med spin ups er at aktivere din muskler til at kunne lave en hurtig bevægelse samt udfordre din motorik, så du men øget kontrol kan gennemføre høj kadence på cyklen mens du er afslappet og i absolut kontrol.
Ryttere med mindre gode tekniske færdigheder i deres pedaltråd vil typisk være udfordret når de kører ved højere kadencer (+90).
Dette betyder ganske enkelt, at når de øger deres kadence, så falder deres effektivitet,  hvilket naturligvis ikke er hensigtsmæssigt.
At mestre højere kadencer har flere fordele, men de forudsætter at du mestre det, meller kører du blot med høj kadence uden at komme hurtigst muligt frem ad.
Spin ups har til formål at hjælpe dig med at udvikle disse færdigheder.

Endelige fungerer spin ups meget godt som opvarmning til hård træning samt motorisk træning efter lange steady state intervaller.

Hvordan:
Indstil din cykel i et lettere gear og øg gradvis din kadence fra 70 – +110-20.
Stop intervallet når du føler du begynder at hoppe i sadlen.
Formålet er ikke en maksimal høj kadence, men men så høj kadence du kan lave mens du stadig er i kontrol.

Varighed.
10-20 sekunder, men stop intervallet når du føler du begynder at hoppe i sadlen.
Formålet er ikke en maksimal høj kadence, men men så høj kadence du kan lave mens du stadig er i kontrol.
Kør 10*20 sek spin ups med 60-90 sek pause.

Intensitet.
Dette er ikke fysisk hård træning, men se det som koordinationstræning. Formålet er ikke at du bliver fysisk udfordret, men i stedet at din motorik bliver udfordet.
Noter gerne din kadence, så du kan se ændring i hvornår du begynder at miste kontrol med bevægelsen og begynder at “hoppe” i sadlen.

Happy training!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.