Dagen før KMD IRONMAN European Championships

Der er rigtig mange OOB’ere til start til KMD Ironman 70.3 Kronborg  søndag d. 17. juni. Med blot en dag til, så begynder nervøsiteten for alvor at gøre sit indtog.

Vi har samlet nogle tips til dig der står på startstregen i morgen:

Læg en plan for dit stævne

Sørg for at du har lagt en plan for hvordan du vil svømme, cykle og løbe. Altså i hvad intensitet og tempo du vil køre stævnet i.
Brug tid på at tænk planen igennem. Sørg også for at du gennemtænker hvad du gør hvis der skulle opstå uforudset udfordringer som punkteringer etc.  Tænk det hele igennem masser af gange før stævnet skydes i gang. Gør du det, så er chancen for at dagen går som du ønsker også større.

Pas på kosten

Lad være med at prop dig med mad aftenen før stævnet. Mange tror man skal spise spandevise af pasta før en halv ironman. Det er dog ikke tilfældet. I ugen op til stævnet bør du have trænet mindre end du plejer. Har du derfor spist normalt i løbet af ugen, så vil din krop have fyldt sine depoter med kulhydrater og der er ingen grund til at “carboloade” yderligere.
Aftenen før et stævne anbefaler vi i OOB life altid man spiser is. Ud over at det er let for maven at fordøje, så kommer man også i godt humør af at spise is. Begge dele er brugbare 🙂

Undgå panik!

Det er helt almindeligt at være hammer nervøs før et triathlon stævne der er så stort som stævnet i Helsingør. Er det første gang du skal køre en halv ironman vil du være hammer nervøs. Det er HELT almindeligt og ikke noget du skal føle er underligt.
Faktisk oplever mange det rigtigt befriende når de taler med andre deltagere der har det ligesom dem.

Hvad end du er ny eller øvet, så er det at være nervøs en god ting. Du skal blot ikke gå i panik over sommerfugle i maven.

Det er en rigtig god ide at bruge noget tid på at lukke øjnene og visualisere stævnet og især de momenter der gør en nervøs.
Tænk situationerne igennem og lav aftaler med dig selv om hvad du gør i de forskellige situationer. På den måde kan du “opleve” de ting der gør dig nervøse flere gange og ligesom i træningen, så bliver nerverne lettere at kontrollere i takt med at man forbereder sig.

Læs her hvis hvad du gør for at undgå nerver før svømmestarten!

I øvrigt skal du ej heller panikke hvis du ikke sover ordentlig dagen før stævnet. Det er helt normalt at ligge og vende og dreje sig.
Hvis du har nedtrappet til stævnet, så sker der intet ved ikke at sove igennem natten før stævnet.

Køb ikke mirakelprodukter eller lade dig friste til “last minute” impulskøb som du pludselig føler kan gøre en kæmpe forskel på din præstation. Tommelfingerreglen er at produkter der lover du bliver xx % bedre, skal du bare gå i en bue udenom.

På stævnemessen kan man altid se nogle købe nye produkter dagen før stævnet fordi de er grebet af panik. Al erfaring siger blot: Lad være. Stol på hvordan du har forberedt dig og stol på at de beslutninger du tog da du ikke var nervøs, er de bedste. Gem pengene til is og slik efter stævnet. Det får du mere ud af!

Nyd stævnet

En halv ironman kræver man har styr på rigtig mange ting. Det er let at man kun fokusere på at det man skal og kommer til at glemme at nyde selve stævnet. Ligegyldig hvordan din dag forløber, så husk at få blikket væk fra Garmin skærmen og nyd at være en del af en kæmpe event med så mange andre i så smukke omgivelser som der er i Helsingør.

Derudover er det super vigtigt at huske, at et par måneder efter stævnet, så er det billeder fra dagen og ikke diplomet du og dine venner vil kigge på, så SMIL og lign en million 😉

Hav et fantastisk stævne!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Nikolaj
Nikolaj er marketingchef hos OOB life. Nikolaj har selv brugt OOB life til at træne op til Ironman, marathon og ultraløb. Hos OOB life har Nikolaj ansvaret for at vi får spredt god træning ud til så mange som muligt.