Det skal du gøre som det sidste før du begynder en triatlon

Triatlonstævner byder på mange udfordringer.
Ud over at være tilstrækkelig god form til du kan gennemføre distancen, skal også have styr på mange praktiske ting for overhovedet at kunne deltage.
Våddragt, svømmebriller, cykel, skifteposer og en masse andre ting skal der være styr på før du med ro i sindet kan påbegynde en triathlon.

Netop de mange praktiske ting gør at mange mindre rutineret triatleter kommer til at lave nogle dumme fodfejl som giver dem en dårlig start på deres stævne.

Vi har samlet en liste med gode råd med de sidste ting du skal gøre før du påbegynder en triatlon.

Sidste ting du skal gøre før du begynder en triathlon

 • 3 dage før stævnet begynder skal du have 100% styr på dit udstyr.
  Særligt cyklen skal der være styr på.
  Du skal have besluttet hvilke hjul, dæk etc.
  Sørg for at du ikke venter til sidste øjeblik, da det ofte giver nogle underlige panikbeslutninger, som er præget af nerver.
 • Sæt dig ind i regler for stævnet. Lær ruten og særlig skiftezonen at kende.
 • Ankom til stævnet i god tid.
  Find din plads i skiftezonen.
  Sørg for du gennemgår skiftene med dig selv. Vær 100% sikker på hvor du kommer op ad vandet, hvor din cykel er, hvor du kører ud på cyklen, kommer ind og løber ud på løberuten.
 • Varm op før svømmestarten.
  Starten af svømningen er ofte meget intens. Vær klar, så ikke du får en mælkesyrer chock fra start.
  Til opvarmning skal du huske at have din våddragt på, da den kan være svær at få på hvis du er svedig.
  Jog roligt, sving med armene og sørg i det hele taget for at du er varm.
 • Fokuser. Sørg for at du sætter dig ned. Samler dine tanker. Tænker dagen helt igennem, før du går ned til svømmestarten.
 • Luk vand ind i dragten.
  En våddragt sidder ikke ordentlig før du har lukket vand ind i dragten. Kan du ikke komme i vandet før svømmestarten, så sørg for at du hælder vand i dragten, så du kan får dragten til at sidde ordentlig.
  Der er intet mere ærgeligt end at ligge efter 500 meter og mærke at ens dyre våddragt sidder af h til og faktisk generer en.
 • Spred gode vibes.
  Alle er hammer nervøse før en start på en triathlon.
  Sørg for at giv high fives og spred gode vibes omkring dig. Intet fjerner nerver så meget i en gruppe, når man opdager at alle mand er i samme båd.

Hav et super godt stævne!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.