Fra begynder til vinder af Ironman Copenhagen

I OOB life har vi fornøjelsen af at følge de vi træners rejser udi udholdenhedssportens verden.
For nogle betyder det at de i løbet at et år bruger sportsgrene som løb eller triatlon til at ændre deres livsstil og for andre betyder det at sportslige drømme om specifikke resultater gøres til virkelighed.

Føler du vores blog vil du sikkert have set at vi hver uge skriver lister med den forgangne uges resultater fra diverse stævner.

For nogle er disse blot lister med navne, men for os er disse en af de helt grundlæggende årsager til at vi er trænere. Hver navn på en resultatliste dækker over en historie, som vil tage lang tid at fortælle.

I denne uge blev jeg mindet om en af de historier der ligger bag et af de navne vi i den forgangne sæson har nævnt flere gange på vores blog, nemlig Christina Svejstrup, som blev hurtigste kvinde til KMD Ironman Copenhagen denne sommer.

Christina har trænet med os siden hun var helt grøn og egentlig blot ville snuse til triathlon sporten til nu hvor hun har været hurtigste kvinde ved Ironman Copenhagen, Kørt 9:00:00 til Ironman Copenhagen, blevet Ironman AG World Champion Ironman Hawaii og nu står foran sin første sæson som professionel triatlet.

Christinas rejse har indtil nu været virkelig fantastisk!

Fra badejern til Ironwoman?

Mit første møde med Christina var faktisk slet ikke med hende, men med hendes bedre halvdel Kim.
Ved et af OOBs svømmekurser stak en af deltagerne ud i mængden.

Meget solbrændt, alt for store muskler til en triatlet, kæmpe badeshorts og almindelig ur på armen. Det var tydelig at han ikke havde nogen som helst ide om hvad han havde tilmeldt sig.

I tidernes løb har der til disse svømmekurser været deltagere som har haft meget svært ved at lære at svømme. Kim, som det skulle vise sig den gode mand hed, faldt i denne kategori.

Faktisk stod det så sløjt til at jeg måtte bruge ekstra tid på at forklare ham de grundlæggende ting samt henvise til et sted hvor han kunne få et par ordentlige badebukser.

I vores samtale nævnte Kim sin bedre halvdel, Christina, som han forklarede syntes han var godt tosset i at kaste sig ud i et triathlon projekt. Jeg kan huske at jeg tænkte at jeg så havde noget tilfælles med hende 🙂

I løbet af den kommende periode blev Kim faktisk rigtig dygtig til triathlon og en dag nævnte han at Christina også havde fået smag for at prøve triathlon.

Jeg husker tydeligt mine humoristisk ord: “Pas nu på mand. Hun kan jo ende med at køre fra dig”.

God allerede fra start

Da Christina begyndte hendes træning gav jeg hende et par små tests fordi jeg gerne ville lave nogle træningszoner til hende.

Jeg kan huske at vi i OOB måtte kigge en ekstra gang på resultaterne hun sendte tilbage, for niveauet var allerede rigtig højt.

Jeg kan faktisk huske at vi i trænerteamet antog hun sikkert havde misforstået noget og tastet forkert.
Det skulle dog vise sig at hun havde forstået vores instrukser.

Desværre for Kim og heldigvis for Christina fortsatte fremgangen. Der gik ikke lang tid før det var Kim der gang på gang måtte være det tynde øl når de to trænede sammen.

Jeg opdagede hurtigt at Christina ELSKEDE at konkurrere og at have tests. Trods en rigtig travl hverdag var der aldrig nogle dårlige undskyldninger eller piveri over den ambitiøse plan vi havde lavet for hende.

Lynhurtigt begyndte hun at få topplaceringer til diverse stævner. Faktisk har hun kun fået 1. og 2. Pladser.

Det der skal jeg også

Ved KMD Ironman Copenhagen 2015 vandt Christina sin aldersklasse i tiden 9 timer og 41 minutter og kvalificerede sig til Ironman World Championship på Hawaii.

Efter stævnet kan jeg huske jeg fik en besked fra Christina om at hun bare ville stå øverst på podiet på Hawaii. Kort tid efter gav hun mig beskeden om at hun var gravid med tvillinger.

2016 blev naturligvis ikke et år med triathlon, men i 2017 begyndte træningen igen. Hun havde jo sagt “det skal jeg også” til 1. Pladsen i aldersklassen på Hawaii.

At komme tilbage fra en graviditet er ikke let og med tvillinger er det absolut ikke lettere. Oven i hatten er Christina selvstændig så der var også en masse arbejde der skulle passes.

Ved KMD Ironman Copenhagen 2017 vandet Christina sin aldersklasse og kørte 9 timer og 17 minutter, hvilket er en fabelagtig tid. I stedet for at stille sig tilfreds blev målet om at køre under 9 timer sat.

I 2018  kom Christina øverst på podiet som AG verdensmester på Hawaii og jeg havde selv fornøjelsen af at se hende løbe over målstregen til KMD Ironman Copenhagen og køre 9:00:00. Et mål vi kun var 3 der troede på var muligt i slutningen af 2017 da den kommende sæson blev planlagt.

Christinas mand Kim har i mellemtiden accepteret at Christina er den hurtigste på matriklen og bakker op om hendes træning.

Det er i øvrigt ikke kun Christina, men alle der kaster sig ud i ironman projekter der har stor opbakning. Faktisk er det min holdning at det er essentielt at man har sine omgivelser med sig i sine sportslige projekter, så det ikke udvikler sig til egotripper projekter, men som noget hvor man tilpasser sig de rammer som man som familie har – det giver altid det bedste oplevelser og giver også flere fans på målstregen 😉

2019 er en ny start

I 2019 begynder et nyt eventyr for Christina. Hun stiller op om professionel og begynder at jage samlet sejre i diverse stævner.

For mig som træner er det fantastisk at se den udvikling Christina har været igennem og minder mig om det er utroligt hvad der kan ske når vi tager en beslutning for at snøre løbeskoene og begynde at forfølge vores drømme.

2019 vil med sikkerhed byde på endnu flere store oplevelser og udfordringer for Christina.

Du kan følge hende på hendes hjemmeside christinasvejstrup.com, Instagram og på hendes Facebook.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.