Frederic Maigaard kombinerer arbejde, studie, socialliv og Ironman Hawaii

Frederic Maigaard har trænet med OOB life i et par sæsoner.
I år har Frederic haft en rigtig flot sæson hvor han har vist at selvom man allerede har et højt niveau, så behøver man ikke ekstrem træningsmængde, men at man med en fokuseret indsats i de timer man har til rådighed kan få fremgang, sætter personlige rekorder og indfri sine sportlige ambitioner alt imens man har tid til også at have fremdrift andre steder.

Frederic kombinere sin triatlontræning med arbejde og studie.

Vi har interviewet Frederic omkring hans sæson og bedt ham give råd til andre i ligende situation som ham.

Beskriv kort, hvordan din sæson er forløbet?

 

For de fleste triatleter starter sæsonen, eller i hvert fald den lidt mere målrettede træning, først i januar – når julemaden hænger lidt for tungt på sidebenene og det endelig er begyndt at blive lidt lysere. Denne sæson var lidt anderledes for mig. Da jeg kom hjem fra Kona (Ironman WCH) i oktober var jeg fuld af motivation og træningslyst, så der gik ikke mange uger, før jeg var i fuld sving med den hårde vintertræning – af OOB Coach Aleksandar havde jeg også fået at vide, at det er i vinteren grundlaget for sommerens toppræstationer skal lægges! Så for mig startede sæsonen tidligt.
Jeg har haft en sæson, hvor jeg har haft relativt få stævner at fokusere på.
Jeg har prioriteret at have weekender med fuld fokus på de længere pas i stedet for at køre mange af de små “forårsklassikere” som Herlev og Islev tri – det gjorde jeg dels for at forberede mig bedre til mine hovedraces om sommeren, men også fordi jeg har haft travlt med både studie, arbejde og familieliv.
I det tidlige forår kørte jeg Farum minitri – en serie af 4 små races, som jeg primært kørte, for at øve skift og få lidt træning i rød zone. Jeg har kørt stævnet mange gange før, og det er altid hyggeligt og en stor fornøjelse at deltage her. Det er en perfekt start på sæsonen!
I juni måned kørte jeg Karrebæksminde triathlon – en kvart jernmand. Der var i år pengepræmier på spil, hvilket tiltrak nogle af de allerstørste navne i dansk triatlon-sport, herunder blandt andre Allan Steen Olesen og Esben Hovgaard. For mig var det den første “rigtige” prøvelse, og jeg havde et fint race hvor jeg, på nøjagtig samme rute som året før, formåede at forbedre min tid med 3min.
Ved Deloitte Øresund Triathlon, halv jernmand, kørte jeg ny PR, selvom løberuten ved dette stævne er relativt kuperet omkring Klampenborg st. Det var mit første stævne i 2016, hvor jeg var nedtrappet, og jeg fik med min nye PR fyldt både motivations- og selvtillidstanken op – nu skulle der knokles på henover sommeren frem mod årets A-race; Ironman Kalmar.
I Juli måned er det snart blevet mig en vane at tage til Bornholm på træningslejr – der er fantastisk smukke og relativt utrafikerede veje at cykle på. Kombineret med gode muligheder for OW-svømning og løb i skovene er dette et af mine foretrukne steder at træne, hvis ikke man skal syd på til varme og sikkerhed for godt vejr.
Ved Ironman Kalmar august skulle kanonen skydes af – jeg var virkelig godt forberedt og var taget til Sverige i god tid før raceday for at vænne mig til omgivelserne.
I tæt samarbejde med Aleksandar formåede jeg virkelig at toppe på dagen. En hurtig svømning, hvor der blev satset lidt, kombineret med en kontrolleret cykling på en dag med perfekte forhold (18 grader, skyet og ingen vind), leverede jeg mit livs afsluttende marathon – i hvert fald i forhold til, hvad jeg selv havde forventet!
Det rakte til en samlet tid på 9t 8min og 41sek – en 4.-plads i min age group – desværre lige uden for både podiet og Hawaii-kvalifikationspladserne …
Hen under aftenen på raceday blev jeg kontaktet af en konkurrent – ham der var blevet nummer 3 og som jeg havde kæmpet med i 25km på løberuten og som jeg i sidste ende måtte se mig slået af med under 1min. Han oplyste mig, at han ikke ville tage sin plads på lavaøen, og at jeg derfor havde chancen for at komme afsted igen!

Jeg var vild af begejstring, og tog selvfølgelig afsted.

Med kun 7 uger mellem Kalmar og Hawaii var det et kapløb med tiden om først at restituere, så køre nogle hårde træningsblokke for til sidst igen at trappe ned og lave en formtop.
Desværre lykkedes det ikke helt på Hawaii, hvor især min cykeltid ikke var tilfredsstillende. Det er desværre sådan gamet er, når man kvalificerer sig så sent – det er ikke altid, at kroppen helt kan følge med hovedet og ambitionerne. Jeg er dog alligevel OK tilfreds med min præstation, hvor jeg løber et habilt marathon og forbedrede min tid fra 2015 med godt et kvarter.
Nu er jeg hjemme i gråvejret på Frederiksberg igen – og i år tror jeg, modsat sidste år, at jeg skal bruge nogle uger for at komme 100% ovenpå igen – både mentalt og fysisk – for jeg er ret træt 😉
fb_img_1477030517782

Beskriv en typisk uge for dig. Hvor og hvordan passer du din træning ind?

 

Jeg er generelt ikke så god til at træne om morgenen (før kl. 8) – så de dage hvor det kan lade sig gøre, træner jeg om eftermiddagen og aftenen. Hvis man er den type menneske skal man være opmærksom på, at det stiller krav til ens indtag af væske og føde/energi i løbet af dagen, hvis man skal have det optimale ud af sin træning.
Jeg er studerende (indtil denne vinter), og jeg har derfor haft 2-3 dage på arbejde om ugen og 2-3 dage, hvor jeg har været på studiet. Mit arbejde er heldigvis så fleksibelt, at jeg selv har kunne lægge mine arbejdsdage de dage, hvor jeg kun har haft ét træningspas, mens jeg typisk har kunne nå at svømme om morgenen inden studie og haft et løbe- eller cykelpas om eftermiddagen.
På en typisk uge har jeg et roligt restitutionssvømmepas mandag, og 1-2 hårdere og længere hhv. onsdag og lørdag.
Tir-ons-tor kører jeg typisk intervaltræning på cykel eller i løbeskoene, mens jeg har længere udholdenshedspas fredag og søndag. Det giver en god balance og ro, at træningsugerne ligner hinanden, så man kan få en god rytme på sin hverdag.

Hvad får du ud af at træne med OOB Life?

 

Med OOB Life er jeg sikker på, at jeg altid laver den træning, der passer bedst til de ambitioner og mål jeg har. Jeg behøver i hverdagen ikke koncentrere mig om noget som helst andet end at kigge på min træningsplan og gå ud og gennemføre det. Det er utrolig rart, og skaber meget variation i min træning, at jeg ikke selv skal planlægge og forholde mig til, hvilken type træning der nu er bedst for den træningsperiode/-cyklus, jeg er inde i.
Derudover er jeg ikke i tvivl om, at den træningsfilosofi som OOB Life kører med passer rigtig godt til både min krop og min livsstil – det taler min udvikling og mine resultater i hvert fald for!
Hvis du skulle give nogle gode råd til en der overvejer at sætte sig et ambitiøst sportsligt mål, hvad vil det så være?
“Øvelse gør mester” – vil du være mester, skal du øve dig. For nej, der er ikke nogen “nem” vej til gode sportslige resultater – det kræver træningstimer, og en hel del af dem, hvis man vil være god. Og ja, jeg nyder at træne – såden generelt i hvert fald – men der er selvfølgelig også nogle perioder og stunder, hvor jeg VIRKELIG ikker gider og bare har lyst til at smide håndklædet i ringen.
Mit bedste råd er nok, at man skal forberede sig på de hårde perioder – her skal man huske på, hvorfor man startede. Det kan være en rigtig god ide, inden man går igang med at træne mod et mål, at tænke over, hvad det er der motiverer én? Hvorfor er det, man vil gøre det her? Når du så har fundet ud af, hvad der motiverer dig, skal du spørge dig selv:
Gider jeg sige nej til min fætters fødselsdag, med boller, kakao og lagkage, i april måned, hvor det regner, er 8 grader, og din træner har bedt dig om at cykle 2,5t med 3 x 20 min udmattende intervaller i blå zone indlagt?
– Nej, det gider de færreste selvfølgelig. Men din motivation og gejst skal kunne overvinde lysten til at droppe træningen til fordel for fødselsdagen. Det er måske lidt firkantet stillet op, men princippet i, at din motivation og gejst skal kunne overvinde de dårlige stunder og svære valg, dét er nok den test, som jeg vil råde alle atleter til at tage, før de begynder at træne derudad mod et bestemt sportsligt mål.
Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.