Gode grunde til at droppe kaffen, hvis du skal deltage i et motionsløb eller stævne

Den kommende weekend er der Nykredit Copenhagen Marathon.

For de mange deltagere, så er det en vigtigt dag, da de fleste har brugt dagen som omdrejningspunkt for deres træning i flere måneder.

Vi er nu stå tæt på stævnet, at der ikke er noget træningsmæssigt de kan gøre, for at forbedre deres resultat på dagen, men der findes små justeringer af kost, som kan være med til at optimere oplevelsen og resultatet deltagerne vil få.

En af de justeringer er at droppe kaffe / koffein.

Hvorfor droppe koffein?

Der findes forskellige argumenter for, hvorfor man med fordel kan droppe koffeinindtag, før du skal deltage i et stævne.

Primære fokus i denne argumentation er, at du vil opleve en forbedret effekt af koffein under dit stævne, hvis du en periode op til stævnet ikke indtager koffein.
Før og under stævnet skal du så indtage koffein for at have ekstra effekt af koffeinens opkvikkende effekt.
Der findes også andre argumenter.

Vores observation med OOB-atleter er dog, at det ikke nødvendigvis er alle, der oplever denne effekt, men alligevel anbefaler vi alle, der til dagligt drikker koffeinholdige drikke, at droppe dette en uge før stævnet.

Vores hensigt er ikke, at koffeinindtag på dagen vil forbedre performance. Det vil det også for nogle, men den vigtigste effekt er, baseret på vores erfaring, at hvis man dropper koffein før et stævne, vil man får hvilet ekstra.

Koffein slører din træthed

Når man dagligt drikker koffein, vil koffeinen sløre, hvor træt du egentlig er.
Når du dropper koffein, vil du opleve stor træthed, hvilket vil betyde øget søvnbehov og dybere søvn, og det er rigtig godt før et stævne.
Det betyder, at du får hvilet mere og bedre, og det vil du kunne drage fordel af til stævnet.

Forvent et par horrible dage

Drikker du dagligt koffein, vil du opleve nogle horrible dage, når du lægger det på hylden.

Forvent:

  • Hovedpine. Forsvinder efter 2-3 dage.
  • Træthed. Efter 3-4 dage vil du typisk følge dig tilpas igen.
  • Brændende fornemmelse i muskler, når du træner. Især de første par dage vil du føle, at din form er væk. Dette er dog ikke tilfældet, men i stedet blot effekt af manglende koffein.
  • At droppe koffein før stævne vil med andre ord give anledning til ekstra hvile og dermed større friskhed i kroppen, når du skal deltage i dit stævne.

Samtidig vil du kunne nyde en god kop kaffe morgenen før stævnet, og efter en uge uden kaffe, så er det en god start på en vigtig dag!

OOB’ere i ilden

Overstående er en meget enkelt råd, men vi har i løbet af de sidste måneder haft fornøjelse af at hjælpe nogle af de mange OOB’ere, som skal deltage i Nykredit Copenhagen Maraton.

Søger du inspiration til din løbetræning, og vil du gerne have en træner der kan følge dig tæt i din træning, så husk, at vi tilbyder personlige træningsprogrammer, der matcher alle ambitioner og de fleste budgetter.

Læs mere om vores programmer og om vores priser her.

Har du nogle spørgsmål, så er du altid velkommen til at skrive til mig på: Aleksandar@ooblife.com.

Happy training!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.