Interview med Charlotte Wøhlik

Hvis du har deltaget i vores OOB Shootouts, så kan du helt sikkert genkende smilet på billedet. Det tilhører Charlotte Wøhlk.

Charlotte har trænet med OOB Coaching siden januar 2013.

Charlotte motiveres især af løbende at udvikle sine færdigheder i træningen. Da hun sendte dette interview sluttede mailen med :

“Har alene i denne uge lavede to PR resultater i min intervalløb 12 x 200 og 3 x 2 km programmerne”.

Vi har interviewet Charlotte om hendes baggrund, motivation, kommende planer og erfaringer!

Hvordan begyndte du med målrettet træning? Har du altid været atlet?

Jeg har været aktiv stort set hele mit liv. Begyndte at spille håndbold som 7-årige, men jeg måtte stoppe den karriere efter 12 år pga. en lyskenskade.
Jeg kastede mig derfor over styrketræning, aerobic og fitness, hvor jeg bl.a. optrådte med showhold og konkurrerede i Miss Fitness 2005 og 2006.
Sidenhen har jeg holdt mig til styrketræningen og krydret det med boksetræning. Det var først i 2011, at jeg begyndte at dyrke triatlon. Først i mini-udgaven efterfulgt AF de store races.

Hvad er vigtigt for dig, når du træner og er til konkurrencer? Hvad sætter du størst pris på?

Der er ingen tvivl om, at jeg er helt vild med at køre konkurrencer. Det er her, jeg virkelig mærker, om jeg har disponeret min træning korrekt, så jeg i sidste ende kan levere et godt resultat. Et race er også specielt for mig i måden, selve hele løbet fuldføres. Især de dage, hvor dagsformen eller udstyret driller, så gælder det stadig om at få løst opgaven, så målstregen kan passeres. Det er lige så fed en sejr! 

Men når det er sagt, så holder jeg også af træningen. Den er med til at give mig en god mental og fysisk styrke, så jeg kan rykke grænserne fra gang til gang. Vi alle ved, at det ikke er sjovt at stå op kl. 4.30 en vintermorgen for at hoppe i baljen kl. 6.00. Men når man først er der sammen med en masse andre skønne holdkammerater, så ender det jo med at blive godt alligevel. Sådan et eksempel gør også en forskel i sidste ende.

Charlotte Wøhlk cycling kmd ironman copenhagen 2013

Hvorfor træner du med OOB Coaching?

Jeg valgte at blive trænet via OOB i januar 2013, fordi jeg havde brug for at få struktur på min træning. Jeg havde året forinden selv trænet og kørt Challenge Århus og Challenge Copenhagen. Så jeg ville se, om jeg ved hjælp af en træner kunne få mere struktur og ikke mindst mere kvalitet frem for kvantitet i min træning. For jeg havde på fornemmelsen, at jeg trænede alt for meget, end hvad godt var. 

Jeg er samtidig også anlagt således,  at jeg godt kan lide at have faste rammer, så jeg kan passe mit arbejde og sparsomme fritid ved siden af ,og det føler jeg i HØJ GRAD, at OOB og min træner Vladimir Savic gav og fortsat giver mig.
Ikke nok med at jeg fik struktur i min hverdag, men jeg oplevede også, at jeg blev hurtigere og stærkere i de tre discipliner. Det kom også til udtryk,da jeg kørte IM Cph for anden gang i 2013. Sammenlignet med 2012 leverede jeg en tid i 2013, der var en 1 time og 10 min hurtigere – og det var sågar med tidsforbedringer i alle tre discipliner inkl. T1 og T2. 

Hvad træner du hen imod i øjeblikket?

I år skal jeg køre følgende races:

Og måske en yderligere 70.3 race til efteråret. Men den beslutning træffer jeg efter IM Cph.

Jeg har ikke nogle decideret mål for de races andet end, jeg gerne vil forbedre mine tider på de races, jeg har kørt tidligere. Dvs. jeg vil gerne køre hurtigere i Århus, end jeg gjorde i 2012, hvor tiden var 5.47, og til København vil jeg gerne se, om jeg kan komme under de 11 timer (kørte sidste år i tiden 11.08)

Men overordnet set gælder det hovedsaligt for mig at finde races, hvor jeg udfordres på alle fronter, hvilket Ironman Lanzarote i den grad kommer til. Men det bliver fedt!!!!

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft med træning og AF at deltage i stævner?

I forhold til race så er min største oplevelse helt klart KMD Ironman Copenhagen 2013, for ikke nok med, at jeg forbedrede min tid med over en time, så var det lige så stor en forløsning, at jeg kunne formå at gøre det trods otte uger efter, jeg havde kørt Ironman Nice i juni, som var et rigtig hårdt race for mig på mange områder. Men i København klappede alt bare den dag! Får stadig gåsehud af at tænke på den dag.

På træningsfronten har jeg mange “Jubii”-øjeblikke. Jeg er generelt bare imponeret over, hvordan jeg hele tiden kan rykke mig og med jævne mellemrum kan blive belønnet med en PR hist og pist. De små sejre betyder meget og øger motivationen. 

Hvilke tre råd er de bedste, du kan give videre til andre fra din personlige erfaring med træning og stævner?

  • Gør op med dig selv, hvorfor du dyrker triatlon!
    Årsagen kan også kaste lys på, hvordan du skal køre din træning og holde gang i motivation. Mange lader sig drive af, at de skal bare være de hurtigste, og det første race skal være en ironman – Intet mindre kan gøre det. Men triatlon er mange andre ting end bare at være hurtig og lave fuld distance. 
  • Sammenlign dig aldrig med andre. 
    Vi er alle forskellige med forskellige (sports)baggrunde. Fokusér i stedet på DIT udgangspunkt og på dine personlige sejre, der følger med.
  • LYT til din krop
    Det er den klogeste i hele verden og recepten på at være skadesfri – og sidst SMIIIIIIIIL, når du racer.

Happy training!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.