Interview med Enno Hoffmann Dose

Enno Hoffmann- Dose har trænet med os siden August 2012 og forbereder KMD Ironman Copenhagen 2013.

Til dagligt arbejder han i uddannelsesministeriet og bor sammen med sin kæreste Emilie.
På trods af hans relativt korte karriere som triatlet, opnåede han i sit første stævne, at blive nummer 3 i sin aldersgruppe til halv Ironman ICAN Malaga i april og overordnet age-group vinder i Sõvde Half Ironman i maj.
Herudover har han spredt skræk og rædsel på cykelen til de Shootouts hand har deltaget i.

Fortæl lidt om dine drømme og mål med din træning?
Den ultimative drøm for de fleste triatleter – om de vil indrømme det eller ej – er Ironman World Championchip på Hawaii eller Ironman  70.3 World Championchip i Las Vegas.
Jo længere tid jeg tilbringer i trimiljøet, desto mere forståelse har jeg for det. Der findes et utal af tri-løb og stævner og derfor kan opnåede resultater være vanskelige at sammenligne.

At kvalificere sig til VM på halv eller hel er det tætteste man kommer på et kvalitetsstempel i trisporten og derfor har det en særlig tiltrækningskraft – og den begynder også at gøre indtryk på mig. Vejen derhen er dog fyldt med utallige træningstimer og kræver også lidt held, men på sigt kunne det være sjovt at forsøge at kvalificere sig til disse løb.

Men før jeg tænker så langt fokuserer jeg på at gennemføre KMD Ironman Copenhagen i en god tid – det ville være en drøm i sig selv.

Enno on the bike

Hvad holder dig motiveret i hverdagen?
Det er den konstante jagt på de små og store forbedringer som man kan opnå igennem træningen. Her skal det siges, at jeg stadig befinder mig i en ret privilegeret situation, idet jeg er forholdsvis ny i gamet. Når man starter fra scratch er det lettere at opnå store forbedringer end hvis man har øvet sig i flere år. Jeg har således et stort forbedringspotentiale (især på løbet), som er meget motiverende.

Generelt er jeg meget fascineret af, hvad kroppen kan blive i stand til at klare ved hjælp af træning og nysgerrigheden efter at finde de egne grænser spiller også en stor og motiverende rolle i forhold til den daglige træning.

Hvad ser du som fordele ved at træne med OOB?
Efter at have dyrket en holdidræt i mange år nyder jeg helt overordnet den fleksibilitet, som tritræningen fører med sig. En af de største fordele ved OOB Coacing er den afprøvede metode, hvor der fokuseres på kvalitet frem for kvantitet i træningen. Det virker og gør det muligt at kombinere arbejde og træning uden at skulle give afkald på et socialt liv.

Derudover har jeg en meget kompetent træner, Thomas Rohde, som formår at sige de rigtige ting på de rigtige tidspunkter. Det gør, at jeg ikke skal spekulere på, om jeg træner for meget eller for lidt og at slippe for den mentale byrde er en stor lettelse.
Jeg meget stor tilhænger af de mange Shootouts, som tilfører en træningen et socialt aspekt.

Træningsmotto: 
”Quäl dich, du Sau!” – Blev råbt af Udo Bölts –  til en ung Jan Ulrich da denne var ved at gå ned med flaget under Tour de France i 1997 – det virkede!

Her kan I se hvordan OOB arbejder med positiv motivation under 800m intervaller for nyligt i Barcelona.

Vi ønsker Enno alt det bedste i de sidste ugers forbederelse og ser frem til at se dig i aktion under KMD Ironman Copenhagen.

 Happy racing!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.