Interview med Michael Nielsen – OOB’er og bagermester

Træning og kager hører ofte sammen, men Michael Nielsen har et ganske særligt til kager. Michael er nemlig bager.

Det betyder, at han står meget tidligt op og træner på lidt skæve tidspunkter, og så har han fra tid til anden kage med til vores Shootouts.

Vi har interviewet Michael for at høre om, hvordan man kombinerer kager og triatlon, mens man stadig fastholder en opadgående formkurve.

Hvordan begyndte du med målrettet træning? Har du altid været atlet?

Jeg havde sat mig et mål, at jeg ville løbe et maraton, inden jeg blev 40 år.

Jeg begyndte træningen som 38 årig, men nåede aldrig målet, da jeg hele tiden blev skadet, fordi jeg ikke havde erfaring i at træne.
Tidligere har jeg cyklet Sjælland rundt for ca. 10 år siden, men ellers har jeg aldrig dyrket noget særlig sport.

Min tid var primæret gået med bøffer, god vin samt venner og familie.

Jeg begyndte for 3 år siden i Balance Club på et forløb,  hvor man over 9 måneder trænede til at gennemføre en ironman.
Jeg vidste med det samme, at det var et en sport for mig, også selvom jeg aldrig har svømmet før. Jeg blev desværre skadet i begyndelsen af dette forløb og har efterfølgende været 3 operationer igennem med lange genoptrænningsforløb hver gang.

Meldingen fra lægen var, at jeg kunne risikere aldrig at komme til at løbe igen. Den besked kunne jeg slet ikke acceptere, for jeg havde stadig drømmen om at lave en ironman, derfor blev jeg også ved med at svømme og cykle, alt det der var muligt. Sommeren 2013 begyndte det at gå fremad, og specielt efter jeg kom til OOB træner og fysioterapeaut Morten Jensen. Han kunne guide mig med den rigtige genoptræning, og min OOB Coach Thomas Rohde kunne styre min træning derfra.

Til daglig har jeg egen bagerbutik, som giver nogle udfordringer med skiftende arbejdstider, natarbejde samt meget weekendarbejde, som gør at jeg oftest kommer direkte fra arbejde,  når jeg deltager i stævner eller er med til Shootouts eller andre fællestræninger i weekenden. Det er meget vigtigt for mig, at jeg selv kan være med til at planlægge min træning og ikke er afhængig af at skulle træne på nogle bestemte tidspunkter.

Min træning prøver jeg altid at få overstået inden kl. 17:00, så der er tid til mine børn og familie resten af dagen.
Træningen giver mig frisk energi hver dag og gør mig bedre til at have fokus på min butik, når jeg er på arbejde.
Hvad er vigtigt for dig, når du træner og er til konkurrencer? Hvad sætter du størst pris på?

Jeg elsker at træne alle 3 discipliner, men løb er det som er fedest,  fordi der kan man virkelig mærke,  man træner. Det er vigtigt for mig at mærke,  jeg har det godt med min træning,  og at jeg kan mærke jeg rykker mig formmæssigt

Hvorfor træner du med OOB Coaching?

Jeg træner med OOB, fordi det er en fed og meget varieret træning, der bliver lavet. Jeg nyder løbende at lave tests, så jeg kan se at der sker noget med formen.

Det er super motiverende! I Thomas Rohde har jeg en træner, der forstår at for det bedste frem i mig.

Hvad træner du hen imod i øjeblikket?

Mit hovedmål i år er KMD Ironman Copenhagen, gerne under omkring 9:30 timer!
Under hele forløbet siden sommeren 2013 har jeg haft delmål, blandt andet halvmaraton omkring 1,30 min i efterår 2013. Resultatet blev 1:32 min.
Til VM halvmarathon var målet 1:20 og, det blev også 1:20 min.

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft med træning og af at deltage i stævner?

Jeg har ingen erfaring med ironman ud over den træning,  jeg har lavet det seneste år, men har deltaget i halvironman i Jels og igen til Deloitte Øresund Triatlon.

De bedste oplevelser,  jeg har haft med stævner, er VM halvmaraton og Powerman Denmark i år, som begge var nogle rigtige fede stævner at deltage i, og som har givet mig lidt erfaring og mod på mere!

Hvilke tre råd er de bedste, du kan give videre til andre fra din personlige erfaring med træning og stævner?

Jeg synes ikke, jeg har ikke de store råd at give til andre andet end, at jeg altid tænker på,  hvor heldig jeg er, at jeg kan træne,  som jeg har lyst Der er mange, som ikke har den mulighed. Derudover er det meget vigtigt for mig at være i nuet til alle træningspas for at få det optimale ud af det.

Happy training!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.