Lillan Sindahl Glümer bryder stævnerekord ved Ironman Lanzarote 2016

Lilan Sindahl Glümer deltog i weekenden i Ironman Lanzarote. Det er en underdrivelse at se at det var en succes, for hun leverede så flot en præstation, at det lykkes hende at slå den tidligere stævnerekord i hendes aldersklasse.

Lillan har trænet med OOB life i flere år og selvom hun ikke længere er 25 år gammel, så bliver hun hvert år bare bedre og bedre.

Vi har interviewet Lillan om hendes stævne, og om hvordan hun bliver ved med at give langt yngre atleter baghjul.

Fortæl kort om dit stævne på Lanzarote

Det var min første tur til Lanzarote, så jeg var temmelig spændt på det hele. Særligt vinden på cykelruten var en faktor, som jeg havde stor respekt for.

Mit race gik på mange fronter rigtig fint. Massestart på svømmedelen med 2000 mænd og 100 kvinder, er for en svømmer som mig, noget af en mundfuld. Jeg prøvede at undgå for mange slåskampe og havde besluttet inden starten gik, at jeg ville svømme konservativt og undgå for mange kampe, hvis jeg kunne. Alligevel bliver der jo kæmpet om pladserne og der skabes en masse tumult, så når jeg kigger på min tid, kunne jeg nok ikke have gjort det særlig meget bedre.

Jeg havde sat mig så godt ind i hvordan cykelruten skulle køres, ved at køre på et par af de vigtige dele af ruten, i ugen op til racet. Det var en stor hjælp for mig på raceday, at jeg vidste, hvor jeg kunne trykke til, og hvor jeg skulle holde igen. Jeg rejste med Anne Jensen, som har trænet en del på Lanzarote, og som også kørte sidste år, og hendes anvisninger var virkelig gode guidelines.

Løbedelen var lun og jeg havde fokus på hele tiden at køle mig så meget som muligt. Jeg ved fra mine races på Hawaii, hvor afgørende det er at holde sig afkølet, for ikke at blive for overophedet.

Jeg ville rigtig gerne have løbet afsluttende maraton på under 3.30 og gav det et skud, men mit tempo falder en del på de sidste 10 km, så den del kom jeg ikke helt i mål med. Tiden 3.33 er dog også godkendt på en lun dag og efter en noget hård cykelrute.

Lillan Sindahl Glümer Ironman Lanzarote 2016 record

Hvilke erfaringer har du gjort dig som andre kan have glæde af, hvis de har sportslige ambitioner,men ikke er 20 år længere?

Jeg tænker ikke særlig meget over min alder eller alder generelt. Mit bedste råd er derfor, at arbejde målrettet og struktureret mod det eller det mål, som du gerne vil opnå.
Den regel gælder vel for alle uanset, hvor gammel man er. Jeg træner gerne med nogen, som har samme tilgang til træning som mig og gerne med nogen, som er bedre og som jeg kan lære noget af… Hvis man tænker på alder som en begrænsning, har man på forhånd i et eller andet omfang, sat nogle begrænsninger for sig selv.
Dette siger jeg velvidende, at alderen naturligvis er en faktor og velvidende, at der er forskel på fysikken hos en 25 årig og en 40 årig.
På Ironman distancen handler det om at være udholdende og fysisk stærk INGEN TVIVL om det. Det mentale aspekt spiller også en stor rolle og der, er det ikke nogen ulempe at kende sig selv rigtig godt og være i stand til at beregne konsekvenser af sine beslutninger og af det, du gør undervejs. På den front er det fint med lidt ekstra års erfaringer…;-)

Er sæsonen slut for i år eller hvad venter der forude i 2016 ?

Sæsonen er bestemt ikke slut. Jeg skal køre et par danske Challenge stævner og glæder mig meget til at køre den halve i Fredericia i august.
Det er min plan at køre en hel Ironman mere i efteråret og jeg ville rigtig gerne prøve kræfter med Ironman Barcelona, som jeg lige nu forsøger at få et startnummer til.

Jeg tager en pause fra Hawaii i år, da jeg har en lang rejse med mine børn i sommer, som jeg glæder mig rigtig meget til.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.