MENTAL TRÆTHED GIVER DÅRLIGE BESLUTNINGER

En af de absolut vigtigste ting når man træner er, at man kan kontrollere den træthed man opbygger i kroppen når man træner kontinuerligt

Fra tid til anden er det vigtigt at tage nogle hviledage.

Det er vigtigt at forstå, at hvile er vigtigt og ikke er tidsspild.
Når man træner, så er det meningen at man bliver træt.
Herefter indlægges hvile og du giver kroppen mulighed for at absorbere den træning du har fået lavet.

Hvornår er man så træt at man bør holde pause?

I stedet for at tro, at man skal træne x antal timer eller dage før man har behov for hvile, så er det i stedet vigtigt at lære at lytte til sin krop og tage hvile når man mærker behovet komme.
Det er bedre at forbygge træthed end at være nød til at holde en eller to ugers pause før man føler sig frisk.

I OOB Coaching arbejder vi med en regel om, at man aldrig skal være mere træt end 2-3 helt rolige dage og du er frisk til at performe igen.

Dårlige beslutninger er tegn på træthed

Et af de første sikre tegn på at trætheden kommer snigende er når du begynder at tage dårlige beslutninger.

Især beslutninger omkring kost er de første der bliver svære når trætheden begynder at være for stor og du bør indlægge hvile.

Næste gang du opdager at du ikke kan overholde de guidelines for kost du har opsat for dig selv, så forstå at som mental træthed ofte udspringer er fysisk træthed.

Føler du lige pludselig stort behov for slik og junk så prøv at hold pause, find fokus og forsæt træningen når du føler dig frisk igen.

Happy training!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.