Mette Fischer har sat sig nye mål 10 år efter hun stoppede som professionel

Mette Fischer er tidligere professionel cykelrytter og har efter en årrække med andre prioriteter – uddannelse, familie og job – genoptaget karrieren og de store ambitioner. Denne gang i samarbejde med OOB life. Den tidligere Giro d’Italia og Tour de France deltager fortæller herunder om hendes træning, hverdag og ambitioner:

Fortæl os kort om dig. Hvad laver du til hverdag, hvor bor du, familie, alder etc.?

Jeg hedder Mette Fischer Therkelsen, er 34 år og studere til dagligt til tandplejer på Århus universitet. Bor ved Silkeborg sammen med min mand og vores to drenge på 2 og 4 år.

Hvad er din træningsbaggrund?

Jeg startede med at køre cykelløb som 8-årig, for Svendborg cykelklub og som 17-årig blev jeg dobbelt dansk mester i henholdsvis enkeltstart og linieløb. Jeg kørte derefter et par år for danske Team S.A.T.S, hvor jeg blandt andet kørte både Giro D’italia og Tour de France for kvinder. Som 24 årig fik jeg min første professionelle kontrakt med et Italiensk cykelhold og det blev til to gode sæsoner som fuldtidscykelrytter.

Jeg har haft lidt forskellige trænere undervejs, men det er først nu min træning er 100% struktureret og tilpasset mig og mine mål.

Mette Fischer - Cykling

Du har tidligere kørt på højt niveau, men fik så travlt med familie etc. Hvad gav dig lysten til at komme tilbage på et højt niveau?

Jeg stoppede min professionelle karriere i 2007, da jeg gerne ville fokusere på min gymnasiale uddannelse. Blev færdig med HF i 2010 og I 2011 startede jeg på jordemoderuddannelsen.

Efter 6 måneder på studiet fandt jeg ud af, at det ikke var den rigtige uddannelse for mig og i stedet rejste jeg sammen med min mand til Dubai, hvor vi bosatte os i 3 år inden vi rejste hjem til Danmark igen, hvor jeg atter kunne genoptage studielivet.

Min lyst til at køre cykelløb på højt plan igen opstod under et tilfældigt motionsløb på fyn under en sommerferie med familien.

Jeg havde ikke savnet cykelløb eller den hårde træning i de 10 år jeg havde holdt pause fra sporten, men dette motionsløb tændte konkurrencegenet i mig igen.

Men jeg skulle arbejde mig op fra en form der var = ikke eksisterende og derfor søgte jeg professionel rådgivning hos OOB life.

Hvordan ser en almindelig dag ud fra dig?

I hverdagen ringer vækkeuret ved 5 tiden og kl. 6:30 sidder jeg i bilen på vej mod Århus, hvor jeg har ca. 1 times transport hver vej.

Min mand aflevere som regel børnene om morgenen og så henter jeg dem om eftermiddagen, når jeg er færdig på skolen.

Når vi kommer hjem står den på hygge/leg samt aftensmadlavning.

Kl. 19 bliver børnene puttet og derefter tages der hul på dagens træningspas. Her drager jeg stor fordel af Aleksandars hårde træningspas med gode intervaller, så jeg kan begrænse hverdagstræningen til at vare 1-1,5 time.

Har du nogle større mål med din træning?

I mit samarbejde med OOB life har min målsætning fra starten været OL i 2020, men da jeg har startet fra absolut zero, har det været vigtigt med nogle mindre delmål undervejs, for at holde motivationen oppe og troen på, at det kan lade sig gøre.

Det første år har vi brugt på at få mig tilbage i form og til at vænne mig til at køre cykelløb igen. Med et års intensivt træningsforløb i bagagen ser jeg frem til den kommende sæson, hvor den kommer til at stå på både nationale og internationale cykelløb med mit eget hold og med landsholdet.

Hvorfor valgte du at træne med OOB life?

Jeg havde set OOB life’s navn i forbindelse med Tour de France studiet på tv2, hvor tidligere professionelle cykelrytter Brian Bach Vanborg var medkommentater. Han var på daværende tidspunkt træner for OOB life. Jeg gik ind og læste lidt om deres træningskoncepter på OOBlife.com og fandt det hurtigt meget kvalificeret i forhold til min målsætning og mine hverdagsudfordringer.

Hvad er dit favorit træningssæt?

Jeg kan godt lide, når træningen er hård og man virkelig kan mærke, at det er et træningspas der flytter bjerge for en. Men samtidig er det også meget hårdt og kræver meget af en, og så er en længere tur på landevejen med fri intensitet ind imellem, hvor man virkelig kan få koblet af også meget rart.

Hvordan træner du om vinteren?

Jeg cykler for så vidt muligt udendørs også om vinteren og her har jeg investeret i en crosscykel til formålet, hvilket er en blanding mellem en landevejscykel og en MTB.

I hverdagene kan det være svært for mig, at nå, at træne mens det stadig er lyst og inden mine børn kommer hjem fra børnehaven. Derfor foregår en del af min hverdagstræning om aftenen på en spinningcykel jeg har stående i stuen.

Hvad er din største oplevelse med træning og cykling?

Som tidligere nævnt var jeg i utrolig dårlig cykelform, da jeg startede min træning med OOB life i december 2016. På relativ kort tid formåede Aleksandar, at få mig tilbage i en form, hvor jeg igen kunne være med på højeste niveau i Danmark. 9 måneder inde i mit træningsforløb var jeg nået så langt, at jeg var blevet kvalificeret til at repræsentere Danmark ved Europamesterskaberne.

Kort fortalt har jeg oplevet en kæmpe udvikling af min form på meget kort tid og jeg er sikker på at 2018 byder på endnu flere succesoplevelser.

Har du nogle råd til andre som forsøger at få effektivt træning, familie og arbejde til at gå op i en højere enhed?

Tiden til træning kan være sparsom, når man også har arbejde og familieliv ved siden af. Jeg ser det derfor som essentiel, at man finder en god træner, som kan hjælpe en med at effektivisere den tid man har til træning, så man får mest ud af den træning man har tid til. Jeg mener faktisk at jeg træner bedre nu, hvor jeg har en professionel og top engageret træner og det hele er meget effektiviseret end jeg gjorde, da jeg var professionel og ikke havde fået børn endnu.

Vi glæder os meget til at følge og støtte Mette alt vi kan frem mod flere store mål og oplevelser. Det er forhåbentligt ikke sidste gang vi omtaler Mette her på bloggen 🙂 

Mette Fischer - Cykling

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Nikolaj
Nikolaj er marketingchef hos OOB life. Nikolaj har selv brugt OOB life til at træne op til Ironman, marathon og ultraløb. Hos OOB life har Nikolaj ansvaret for at vi får spredt god træning ud til så mange som muligt.