NYTÅRSFORSÆTTER 2013

Juleferien er et naturligt sted at kigge tilbage på året der er gået og kigge frem mod året der kommer.

Det er også tiden hvor mange laver nytårsforsætter – de gode intentioner skal i 2013 omsættes til handling og forandring.Noget går dog oftest galt og de fleste nytårsforsætter bliver ikke overholdt – de gode intentioner løber ud i sandet.

Det får mange til at afholde sig fra nytårsforsætter, men det er der nu ingen grund til.

Dybest set er der intet galt med at nytårsforsætter. Fejlen ligger oftest i at man ikke planlægger hvordan nytårsforsætterne skal gå fra intention til vane i det kommende år.

3 råd til dine nytårsforsætter i 2013.

Ligegyldig hvor glad, sund og stærk du er, så er der sikkert ting du kunne tænke dig at gøre endnu bedre.

Der er dog nogle ting du bør huske når du planlægger et nytårsforsæt:

  • Vælg med omhu. I juledagene kan der være masser af ting man ønsker at ændre, men prøv at tænk tilbage på oktober og november. Hvilken ting har du ønsket at ændre i længst tid. Lav ikke nytårsforsætter du i bund og grund godt ved ikke betyder særlig meget at ændre for dig. Al forandring kræver arbejde, så sørg for at vælg noget som du er villig til at arbejde for.
  • Definer hvordan du ved om du bevæger dig i retning af at lykkes. Det er let at sætte sig et mål, men hvis man undervejs ikke ved om man bevæger sig i retning af sin målsætning, så vil alle miste lysten til at forsætte. Det er vigtigt at du ved hvordan du kan vise dig selv, at du er i gang med at efterleve et nytårsforsæt.
  • Planlæg. Det er let at have et mål, men hvis du ikke dagligt planlægger hvordan det skal understøttes vil du højst sandsynligt ikke lykkes. Dette kan kræve så lidt som blot at minde sig selv om sit mål hver morgen og huske at have planlagt hvilke handlinger i din hverdag målet vil kræve.
    Hvis du eksempelvis ønsker at ændre kostvaner, så er det vigtigt at du ved og minder dig selvom, hvad dette forudsætter i din dagligdag ellers forbliver nytårsforsættet blot et ønske/intention og bliver ikke omsat til de handlinger og vaner det ønsker.ag

Happy training!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.