SÅDAN ARBEJDER DU MED DIFFERENTIEREDE MÅL I DIN TRÆNING

I vores  seneste blog om målsætning er det, at udleve en drøm, at lykkes med en målsætning, noget af det mest bekræftende, man kan forestille mig. Herved får man netop bekræftet sin udvikling og ser dermed, at man er blevet bedre, stærkere eller hurtigere.

En målsætning kan formuleres på mange måder, men hos OOB Coaching holder vi meget af Jokerens; “Er du ikke et skridt foran, er du to bagefter”.

I OOB arbejder vi med begrebet differentieret målsætning, hvilket betyder, at du differentierer dine mål ud fra din ambition. Fra en drøm til en mere konservativ eller realistisk ambition.

Eksempelvis har mange maratonløbere et mål om at kunne løbe under 3 timer. Denne målsætning kan således udtrykkes differentieret således:

  1. DRØM: 2 timer 50 min
  2. LYKKELIG: 3 timer. Vil gøre mig lykkelig (simplificeret sagt, for du skal selv definere, hvad indfrielse af mål gør ved dig).
  3. TILFREDS: 3 timer og 5 min. Vil jeg synes kunne være fedt. Giver nok ikke helt samme lykkefølelse som 3 timer, men er alligevel noget, du vil kæmpe for.

Når man sætter sig ambitiøse mål, står man over for en lang proces.
I den proces ligger mulighederne for udvikling – og den proces er det interessante.
Hvis du kun sætter et mål, gør du dit projekt til et enten-/eller-projekt. Så hvis målet er 3 timer på maraton, og du løber 3.02 (du har gennemført træningen osv. og 98 % af dit mål), oplever du måske fiasko, og i et stykke tid kan du måske føle dig lidt som en fiasko.

Opstiller du i stedet et mål, der er differentieret, kan du godt løbe 3 timer og 2 min og føle, at det faktisk er ok – din selvforståelse vil være anderledes, end hvis du oplever fiasko – og det er en af de vigtigste pointer.

Prøv at tage dine mål og drømme og opstil dem som i den skitserede model ovenfor. Arbejd med disse tre niveauer i hverdagen.

“It’s the repetition of affirmations that leads to belief. And once that belief becomes a deep conviction, things begin to happen.”– Muhammad Ali.

Happy training!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.