Mig og min træning (nytårsspecial): Henning Primdahl

I denne udgave af “Mig og min træning” afslører den legendariske Team Easy On sportsdirektør og team manager, Henning Primdahl, at han og Bjarne Riis rent faktisk var træningskammerater i ungdomsårene i Randers. Og at de måske er tæt på en genforening. Læs det opsigtsvækkende interview her:

De fleste kender Henning Primdahl som den karismatiske sportsdirektør på det hedengangne Team Easy On. Men hvad de færreste ved er, at Primdahl og Bjarne Riis var træningskammerater og siden konkurrenter i ungdomsrækkerne. OOB Life har i denne nytårsspecial-udgave af artikelserien Mig og min træning, fået et eksklusivt indblik i en hidtil velbevaret hemmelig i dansk cykelsport.

Henning Primdahl (HP): ”Det var dengang John Axels mutter og fatter, Robert og Grethe, tog sig af Bjarne, at vi begyndte at trane sammen i Randers, ikke.”

OOB: ”Trane?”

HP: ”Ja, for helvede. Vi tranet da tit intervaller på Vester Altanvej, ikke. Eller kørte tempo op til blokkern i Vorup og tilbage igen, ikke. Og vores traner Jørgen Schmidt sagde altid til mig: Henning. Du har et langt større talent end Bjarne. Men det må du ikke sige til ham, at jeg har sagt.”

OOB: ”Men hvad skete der efter tiden i Randers, for Bjarne kørte jo videre i Herning. Hvad med dig?”

HP: ”Ja, Bjarne fortsatte i Herning, mens jeg røg til Hammel CK. Vi havde nogle drabelige dyster op gennem ungdomsrækkerne. Det kan jeg sataneme sige dig, ikke. Og da Bjarne fik professionel kontrakt, havde jeg faktisk en stagiaire aftale med ZG Mobili mandskabet, ikke.”

OOB: ”Men Henning. ZG Mobili kørte sin første sæson i 1991, mens Riis blev professionel allerede i 1986?”

HP: ”Nu synes jeg sataneme du hænger dig i små og ligegyldige detaljer, ikke. Fy for helvede. Er det den slags journalistik du vil have jeg skal stille op til. Nej, du. Det må du sataneme kunne gøre bedre, hva?

OOB: ”Okay, men hvad skete der så med din stagiaire kontrakt hos ZG Mobili?”

HP: ”Det skal jeg sataneme sige dig, skal jeg. Jeg havde tranet og tranet som en sindssyg i Hammel, ikke. Mutter og fatter købte altid basser til når vi var færdige. Og det hele gik efter planen, ikke. Men så sataneme om ikke formanden fik stukket en kæp i hjulet for min karriere, ikke. Han opfandt en historie om, at jeg havde snydt for at få mandelgaven til julefrokosten, ikke. Arh, men hold nu kæft. Og så blev jeg sgu suspenderet, ikke.”

OOB: ”Så den professionelle karriere røg i vasken. Men var det i Hammel du mødte Bobby Olsen?”

HP: ”Lige præcis. Bobby Olsen er den mest talentfulde cykelrytter, jeg nogensinde har mødt, ikke. Arh, men for helvede, altså. Han havde jo en motor, der var større end Peter Meinerts, ikke.

OOB: ”I forbindelse med TV-serien om Team Easy On, virkede det dog som om, du havde visse problemer med at få forløst dine to toprytteres potentiale. Er du sikker på, du havde de rigtige ledelsesmæssige værktøjer i kassen, til at motivere dem i deres træning?”

HP: ”Arh, men for satan da. Det er der da slet ingen tvivl om. Jeg havde taget et aftenskole kursus i moderne ledelse på VUC i Randers, ikke. Næ, problemet var mere, at specielt en rytter som Bobby simpelthen var for egoistisk, ikke. Han tænkte kun på sig selv, ikke. Både når han tranet og skulle køre løb. Og så kæmper selv den bedste leder forgæves, ikke. Og så sværgede Bobby sataneme i den grad til den gamle østtyske model med masser af kilometer i benern, ikke.”

OOB: ”Hvem er dit største forbillede som sportsdirektør egentlig?”

HP: ”Der må jeg sige: Helt klart Johan Bruyneel. Sataneme. Han er en hædersmand og et fantastisk forbillede ikke kun for mig, men også for de yngre generationer, ikke. Den tidligere UCI-præsident Verbruggen står også højt på listen. Men skal jeg vælge en, må det absolut blive Bruyneel, ikke.

OOB: ”Ved du tilfældigvis hvad Bobby Olsen og Pim de Keysergracht laver i dag?”

HP: ”Ja, Pim er blevet gift med Bobbys søster og var på et tidspunkt soigneur hos Christina Watches, indtil han røg ud i forbindelse med Mattia Gavazzis kokainsag, ikke. Nu er han vist ansat hos Cult Energy. Bobby traner de unge ryttere ude i Hammel og er desuden blevet manager for Chris Anker. Det var efter sigende Bobby, der skaffede ham kontrakt med det der nye, franske hold, ikke.”

OOB: ”Og hvad med dig selv. Hvad tror du fremtiden bringer for Henning Primdahl?”

HP: ”Nu har jeg lige været i lære som ejendomsmægler hos John Frandsen i Randers, ikke. Men det skal da ikke være nogen hemmelighed, at jeg forventer et opkald fra Bjarne eller Lars Seier hvert øjeblik det skal være, ikke. Vi har talt en del om, at jeg skal have en større rolle på deres nye cykelhold, ikke. Bjarne ved hvad jeg står for og det kunne sataneme være sjovt at bringe dansk cykelsport tilbage på landkortet igen, ikke.

OOB: ”Hvis du skulle give OOB Cyclings ryttere et godt råd om træning, hvad skulle det så være?”

HP: ”Det er sataneme ikke så svært. De skal bare trane til de får ondt i benern, ikke.”

Skal du have din cykeltræning helt op og ringe på Henning Primdahl-niveau, så læs mere om hvad OOB Cycling kan gøre for dig ved at klikke her.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.