Travl hverdag, familie og træne til Ironman – Kan man det?

Ja – naturligvis kan man det. Det kræver lidt ekstra planlægning og at man udnytter tiden man har til rådighed til træning tidseffektivt.

Hos OOB Life har vi udviklet en simpel metode, der hjælper travle mennesker med at opnå deres løbe, cykel eller triatlonmål, uden at det går ud over familien eller karrieren.

Et godt eksempel er OOBer Kim Svejstrup (foto), som har trænet med os i lidt over 2 år.
Kim kører i hverdagen motorcykel for politiet med meget skiftende arbejdstider.
Han er ved siden af selvstændig og succesfuld erhvervsmand, og driver et større landsted.
Han har en smuk datter Victoria på snart 3 år og blev en måned inden dette års KMD Ironman Copenhagen far til tvillinger. Det lykkedes ham at balancere alt dette og holde sin hustru Christina lykkelig, samtidig med at han træner til Ironman med et resultat på lige over kun 10 timer.

OOB Lifes metode hjælper Kim med at opnå dette ved at arbejde med følgende elementer i hverdagen:

1. Træningsplanen matcher Kims hverdag – ikke omvendt:
Planlægningen af Kims træningsplan for de kommende 3 uger tager altid 100% udgangspunkt i den agenda Kim har mht. arbejde, familie og andre sjove ting i hverdagen, der kan påvirke træningen.
Det vil sige at første skridt i planlæning af træningen er, at coach Thomas Rohde spørger Kim;“hvordan har du mulighed for at træne de kommende tre uger”.
Kim sender dette input til træneren, som så skræddersyer et program nøjagtig som Kims hverdag optimalt tillader det.
Kan Kim kun svømme 45 min. onsdag morgen, ja så afspejler planen dette. Har Kim fri på torsdag, så udnytter vi dette og ligger f.eks. et længere krydspas ind netop denne dag.
Sker der ad-hoc ændringer løbende, så rettes dette til i Kims plan, der er dynamisk og tilgængelig online via smartphone, web og emailes dagligt til atleten. Sker der ændringer, så kan både træner og atlet se dette online og real-time.

Det lyder simpelt, men det gør reelt at Kim kan undlade at tænke på, hvordan han skal prioritere eller om der nu er tid til det hele.

2. Udnytter Kims tid optimalt i forhold til at opnå den bedst mulige forbedring uge for uge:
Man skal træne for at blive bedre, stærkere og hurtigere. I vores optik giver det ikke meget mening bare at træne for at træne, hvis man har sat sig et specifikt mål for sin træning. Naturligvis skal der nu og da være plads og tid med en lang hyggetur på cyklen i solen og med vinden i ryggen.
OOBs metode understøtter at man får mest forbedring for hvert minut man investerer i sin træning. Vi har Ironman atleter der træner 6-7 timer per uge og stadig oplever fine forbedringer på såvel svøm, cykling og løb. Samme principper går igennem hos vores løbere og cykelryttere.
Vi har hjulpet over 1000 atleter med at gennemføre Ironman stævner med success, vi har hjulpet knap 50 atleter til verdensmesterskaberne på Hawaii og OOBs trænerteam har selv mærket over 50 Ironmans på egen krop.
Disse mange erfaringer er bygget ind i OOBs metode, der sikrer at man får mest “bang for the buck”.
Vi arbejder meget med højintenstræning, men også med hvile. En OOB coach følger med i atletens træthed, lytter, reagerer så man nemmere undgår skader og sikrer en kontinuerlig træningsindsats så fremgang i trænigen sikres.
De fleste OOB Ironman atleter træner henover efterår, vinter og den koldere del af det danske forår 8-10 timer per uge, ofte fordelt på 2-3 løbepas, 3 cykelpas og 2-3 løbepas, samt lidt (20-30 min) funktionel styrke.
Cykelryttere vi hjælper træner ofte

3. Det skal være sjovt at træne til Ironman
Vores motto “Happier Healthier Stronger” starter jo med ordet “Glæde” og det gennemsyrer alt hvad vi gør, og kommunikerer til vores atleter. Man kan ikke opnå den nødvendige høje motivation og stabilitet i træningen, hvis man ikke synes det er sjovt. Dette betyder igen at der skal være balance i det hele; familien, karrieren og træningen, ellers så falder kæden af, før eller siden.
En OOB træner hjælper altid atleten videre og fremad, når tingene ser sorte ude og vi har øje for de ting som du prioriterer højest i livet.

OOB Lifes trænerteam er professionelle og 100% dedikeret til arbejdet med tri-træning af vores atleter. Det er vores hverdag at sørge for at vores atleter har det godt og trives og lykkedes med at balancere  familie, karriere og træning.

Kim bruger vores level 2 coaching.

Har du lyst til at høre mere om hvordan OOB Life kan hjælpe dig med at strukturere din træning bedre, samt balancere en hverdag med familie og karierre, så skriv til os.

Happy training!

 

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.