Travl hverdag og effektiv triatlontræning – Interview med Kirsten Sloth Jensen

Tidseffektiv træning og god planlægning er nøgleordene for Kirsten Sloth Jensen.
Kirsten  startede allerede sin idrætsmæssige karriere som 8-årig, da hun fik sin fik sin første hest, som hurtigt udviklede sig til springkonkurrencer og senere hen dressur.

Hun har på en eller anden måde altid været “atlet” og været vant til at træning som en del af hverdagen.  En hest kan man nemlig ikke, som en cykel, bare lade stå en dag, fordi man ikke lige gider, fortæller hun.
Det har lært hende disciplin i forhold til træningen, og hun har været vant til at modtage undervisning for at forbedre mit niveau. Læs her hvordan Kirsten balancerer sin hverdag som mor, ambitiøs revisor og fremadstormende triatlet.

Kirsten, fortæl lidt om hvordan du kom i gang med triatlon?

Da jeg fik min søn blev tiden til hest knap – med mindre jeg bare havde lyst til at hygge med skovture.
Sådan er jeg ikke lige som person og jeg manglede noget i hverdagen. Jeg begyndte at køre lidt spinning. I forbindelse med et jobskifte – havde de i firmaet en årlig tur til Berlin Marathon. Den blev jeg så lokket med på og gennemførte.
Derfra gik det i rask trav og greb hurtigt om sig triatlon.

Hvorfor træner du med OOB life? Hvilke udfordringer har vi hjulpet dig med?

Min hverdag er trav.  Jeg arbejder i revisionsbranchen, med lidt flere arbejdstimer end gennemsnittet og bor små 100 km fra mit job.
Jeg holder rigtig meget af at træne. Både det at blive bedre, men også den glæde træningen giver min hverdag, er vigtig for mig.
Det kræve en del planlægning at nå det hele.
Det betyder derfor meget for mig at jeg bare kan slå op i mit program, se hvad jeg skal træne og ikke skulle bekymre mig om jeg træner for lidt,  for meget, for hårdt eller for let for at nå de mål, som jeg gerne vil opnå.

Udover det, oplever jeg at min OOB træner, Thomas,  er utrolig fleksible og  lytter til mine ønsker.
På den måde finder vi nogle fælles mål at arbejde hen imod.
Det giver motivation at mærke at der er lige så stor begejstring hos min coach, som hos mig selv, når ting lykkes. Samtidig er det også godt med forståelse og støtte, når ting ikke går helt efter planen.
Man kan ikke undgå at man kommer ind i perioder hvor man taber sutten lidt,  fordi det ikke lige spiller. Det kan være lidt for meget stress på job. Eller en krop der driller,  eller ikke lige vil det hovedet vil osv. Her møder jeg stadig en engageret og positiv coach – det gør virkelig en verden til forskel for mig.

Hvad træner du hen imod i øjeblikket?

Lige nu træner jeg hen imod Rügen Ironman 70.3 – og måske et marathon i efteråret.

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft med træning og af at deltage i stævner?

Uhhh – synes jeg har haft mange gode oplevelser. Jeg er vild med fællesskabet og de mange fantastiske mennesker man støder på i sporten som alle på hver sin måde er dedikeret til sporten.

Fællestræninger giver så meget motivation og godt humør og jeg ser frem til OOB lifes nye Triwoman program, hvor der er fællestræninger, kun for piger og kvinder.

Jeg elsker følelsen af bare at ligge i bøjlerne på min cykel eller løbe en lang tur i skoene helt alene og bare koble af.  Og så er følelsen af PR jo FANTASTISK. Dem har jeg haft en del af siden august 2015 hvor jeg startede med OOB Life.
Det er den fedeste følelse at mærke at jeg stadig kan rykke mig og er taknemmelig for at min krop stadig vil være med på legen. Jeg elsker stævnerne og atmosfæren omkring det. Jeg tror ikke at man oplever det helt på samme måde i andre sportsgrene. I triatlon er alle “lige” og “fælles” om et mål hvadend det er kort eller lang distance. Triatlon er for alle!

Følelsen af at løbe over målstregen – forløsningen af træningstimerne der er tilbagelagt. Det kan slet ikke beskrives – det skal mærkes!

Hvilke tre råd er de bedste, du kan give videre til andre fra din personlige erfaring med træning og stævner?

På de rolige træningsdage – så husk at svømme – cykle eller løbe HELT roligt – så har du mere overskud til at kunne give den gas på de hårde dage og få nogle gode træningspas på kontoen!
Sammenlign dig aldrig med andre – kun med dig selv. Alle kommer med forskellig baggrund. Kig altid på det niveau hvor DU er startet og hvor langt DU har rykket dig!
I forbindelse med race, så skal det hele nok gå. Du er helt sikkert klar. Tag dagen bid for bid. Det gør hele dagen nemmere at overskue og ha’ måske fokus på nogle ting du gerne vil lykkes med i løbet af dagen, da det er sjældent det spiller hele vejen!

Tak for ordene, Kirsten – keep it up!

Happy Training!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.