Undgå regn og kulde, ryk din løbetræning ind i varmen

Mørke, regn, slud og stiv kuling.
Vejret i november i Danmark er der ikke meget godt at sige om. Ud over at være trist giver vejret også nogle udfordringer, hvis man godt kan lide at træne.

Løbetræning er oftest let at gennemføre, og de fleste vil da også kunne tvinge sig afsted i det mest miserable vejr.
Det er der dog ikke meget “happy training” over, og vores holding er, at der er så tilstrækkelig mange ting i livet, der er en udfordring, at man ikke behøver at skabe flere, hvis man kan undgå det.

Vores mål er altid at hjælpe dem, som træner hos os, med at gøre god træning nem at indarbejde i deres hverdag, og samtidig give dem de resultater, de ønsker. Her handler det ikke kun om begrænsede træningsmængder, men også om at gøre træningen let tilgængelig.

Undgå regn og kulde, ryk din løbetræning ind

Hvis der er mulighed for det, anbefaler vi, at man benytter et løbebånd som en del af sin løbetræning i de kolde og vejrmæssigt triste måneder.

Ud over at løse problemet med vejret og dermed også motivationen for mange har løbebåndet faktisk nogle fordele, som kan hjælpe dig til at blive en bedre løber.

Kadence og farttræning på løbebåndet

Mange holder en lav kadence, når de løber.

Tommelfingerreglen er, at man skal sigte efter 90 skridt per minut.
Det er meget vanskeligt for de fleste – især for løbere, der ikke har stor erfaring.
Træning på et løbebånd gør det lettere at løbe med høj kadence, da båndet bevæger sig under en.
Det gør, at man ganske enkelt har lettere ved at løbe med en høj kadence.

En anden fordel ved løbebåndet er, at man kan løbe hurtigere, end man kan ude.
Det gør, at man med fordel kan gennemføre sin farttræning på løbebåndet.

Når du træner kadence og fart på løbebåndet, lærer du dig selv at bevæge dig hurtigere. Man kan sige, at løbebåndet giver hjælp til netop dette. Det er en fordel at lære, da både den højere kadence og øget fornemmelse er elementer, der gør dig til en bedre løber.

Tag de gode dage på landevejen

Man bliver let glad for løbebåndet, men det er vigtigt, at hvis man ønsker at overføre sine nye motoriske færdigheder til virkeligheden, skal man også huske at løbe ude. Fart og intervaltræning kan med fordel udføres på løbebåndet, mens udholdenhed og tempotræning bør tages ude, hvis vejret tillader det.

Forskel på fart på løbebåndet og på landevejen

Løb på løbebånd og på landevejen er forskelligt, og det gør at du vil opleve,  at du kan løbe hurtigere på løbebåndet, end du gør ude.

Du kan kompensere for dette ved at indstille løbebåndet til at have 1.5% stigning. Dermed vil belastningen svare nogenlunde til, hvad du ville løbe ude.

Du vil her kunne se en oversigt, der viser, hvad forskellige stigningsprocenter svarer til i fart, hvis du løb ude på flad landevej.

Løbebåndet kan være en stor hjælp i din løbetræning, og du kan med fordel bruge det, men husk, at egentlig fremgang i løbet og estimater af, hvad du kan forvente at løbe på landevejen. det finder du bedst på, ja, landevejen.

Happy training!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.