Eufori & føretrøje – Interview med Michael Lehd

oktober 7, 2015

Af:oob

Kategori: Cycling

unnamed

Michael Lehd er 50 år og cykelrytter fra Fyn. Han startede hos OOB life i december 2014 og har siden leveret en stribe af flotte resultater. Dette gælder både i træningen og til cykelløb.
Michael er rigtig engageret og motiveret med sin træning og intet overlader han til tilfældigheder.

Han har i år været indehaver af førertrøjen i WeBike Fyn-løbsserien, efter en flot etapesejr i Svendborg i april måned.

Fortæl lidt om dine drømme og mål med din træning?
Helt grundlæggende cykler jeg for at holde mig i form, for at være sund og rask. Men det jeg holder mest af og nyder, er samværet med og konkurrencen mod andre cykelryttere. Mere sekundært er  mine mål og drømme når det kommer til resultater, watt, etc. Ikke sådan at forstå, at resultater i løb og performance fremgang ikke betyder noget. Overhovedet ikke. Det er utvivlsomt det, der fylder mest når jeg tænker på min cykelhobby. At være skarp og i god raceform gør jo både samvær og konkurrence med andre cyklister så meget sjovere. I 2016 vil jeg prøve at konkurrere mere seriøst med andre i min aldersgruppe H50. Jeg vil tegne H50 licens og så er min drøm at blive en af de hårde gamle drenge. I min første sæson vil det være en sejr, bare kunne kunne få et enkelt point. De kører nemlig pissestærkt.

Hvad holder dig så motiveret i hverdagen?
Jeg ved ikke præcis hvorfor jeg stort set altid er motiveret. Jeg elsker at træne og mærke fremgangen. Cykling er både en hobby, en livsstil og min identitet.

Hvad ser du som fordele ved at træne med OOB life?
Jeg holder meget af den struktur og kvalitet i min træning jeg får hos OOB life. Specielt styringen af volumen i min træning har jeg oplevet som en stor fordel. Jeg træner mindre nu med OOB life og har alligevel oplevet større fremgang end nogensinde før. Der er kommet mere kvalitet og variation i min træning og jeg har prøvet træningsformer, jeg aldrig selv havde fundet på.

Kan du beskrive denne sæson? Hvad har været højdepunktet?
Jeg har kørt med wattmåler i to sæsoner nu. Jeg er hel euforisk over den fremgang, jeg har oplevet her i 2015 med OOB life. Specielt min sprint er forbedret markant med hele 100-150watt. Det gør en verden til forskel, når der er skilte og bakke spurter. Og det skal siges, at jeg absolut ikke var dårligt kørende i 2014 – tværtimod.  2014 var en super god sæson. 2015 har bare været endnu bedre. Min største cykel oplevelse i 2015 var turen til de franske alper med Cykelnerven. Et velgørenhedsløb til støtte for sclerose. Vi cyklede 350km og 8.500 højdemeter på tre dage. Jeg nød at have overskud, og ikke bare skulle tænke på at overleve turen. Jeg kunne nyde samværet med de andre og den flotte natur. Resultatmæssigt var jeg meget tilfreds med min samlede tredjeplads i det fynske WeBike Cup i gruppe 4 (Cuppen bestod af fem afdelinger). Og selvfølgelig for min sejr i første afdeling. WeBike Cup gruppe 4 blev kørt med 35-38 km/t i gennemsnit, og jeg var hver gang blandt de stærkeste.