Triatlontræning: Mor til tre, selvstændig og vinder af KMD Ironman Copenhagen – Christina Svejstrup er tilbage

februar 24, 2017

Af:oob

Kategori: Triathlon

Christina Svejstrup tog triatlonverdenen med storm, da hun vandt sin aldersgrupppe til Ironman Copenhagen og kvalificerede sig til verdensmesterskabet i Ironman på Hawaii i sit allerførste stævne på den lange distance i 2015.
Siden da er hun blevet mor for anden gang, nu med tvillinger, driver stadig sin egen virksomhed og er netop tilbage i fuld fart hos OOB Life.

Hvordan begyndte du med målrettet træning? Har du altid været atlet?

Jeg begyndte min målrettede træning, da jeg meldte mig ind i OOB Life. Jeg har trænet i mange år, men ikke med mål såsom stævner el. lign. for øje. Da jeg startede i OOB var målet en halv Ironman i Helsingør samt den fulde distance ved KMD Ironman I København. Jeg kunne slet ikke svømme – ikke engang en enkelt bane. Jeg havde havde på daværende tidspunkt aldrig kørt på racercykel på landevejen, så jeg var vist hvad man kalder ‘en grøn triatlet’ under opstart, men det fik min OOB-coach Thomas Rohde hurtigt rådet bod på.

Hvorfor træner du med OOB Life?

Jeg havde og har stadig brug for noget struktur i træningen, ikke mindst fordi jeg skulle formå at få disponeret tre discipliner korrekt. Jeg anede ikke, hvordan jeg skulle gribe det an. For at være helt ærlig, tænkte jeg: “Hvis jeg finder en, der har hovedet, så har jeg benene,”, og det var her, Thomas kom på banen med helt fantastiske programmer. Jeg var kompromisløs fra start. Fik anbefalet OOB Life, så dem kontaktede jeg straks. Gik hurtigt flittigt til værks, og Thomas fulgte godt op på min træning flere gange om ugen – oftest dagligt.

Jeg skal udfordres, for jeg keder mig nemt, og der ramte OOB Lifes træning lige mit temperament. Træning med OOB Life bliver ALDRIG kedelig og monoton.

Som helt ny på den front må man jo starte et sted, og jeg må sige at samarbejdet og den coaching, jeg har fået, og ikke mindst de resultater, jeg opnåede, var over al forventning. Tak Thomas 🙂

Hvad træner du hen imod i øjeblikket?

Mit første år var 2015. Sidste år blev jeg så gravid med tvillinger blot fire uger efter VM på Hawaii, så der har været en helt naturlig pause. Nu er målene den halve distance i Helsingør samt den fulde til KMD Ironman København igen. Jeg har ikke haft så mange måneder at træne i 2016. Jeg havde behov for at komme mig ovenpå kejsersnit samt en lille operation i venstre fod. Jeg stoler så meget på Thomas’ ord:  “Det skal vi nok nå”, så jeg knokler på med et smil og nyder hver dag med OOB i mit program.

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft til træning og i stævner?

Jeg ved snart ikke, hvor jeg skal starte med “bedst”. Det har ærligt talt være noget af en fest. Bevares, ikke hele vejen, men primært synes, jeg, det har været fantastisk. At komme i så god form er jo nok noget af det bedste. For mit vedkommende ikke at køre død i det på halvvejen. Jeg synes Thomas har været god til at “løfte mig”, når benene og hovedet ikke har formået det – og det sker! Det kan ikke undgås, tror jeg, gennem sådan et langt og så intenst forløb. Under stævnerne har det klart været den succesoplevelse, ikke at ramme muren, der har været det bedste.

Min krop var så klar, og mentalt var jeg rigtig meget på. Nervøs og spændt, men som en tyr foran det røde klæde. Skulle bare ‘lukkes ud’ og have det prøvet af. Det, at komme hjem og se resultater på løbene, at se sit navn som nr. 1 i min aldersgruppe til Ironman Helsingør 70.3 i tiden 4.43. Og så vandt jeg min aldersgruppe til KMD Ironman København i tiden 9.41. Og således kvalificerede jeg mig til Ironman VM på Hawaii på min første Ironman nogensinde. På Hawaii blev jeg nr. 6 i min AG, og planen er at vende tilbage for at nå en podieplacering.

Hvilke tre råd er de bedste, du kan give videre til andre fra din personlige erfaring med træning og stævner?

Folk spørger mig tit, hvordan jeg kan være så standhaftig, og nogle forstår jo slet ikke, hvorfor man gider. Men sådan er vi så forskellige. Vi har alle forskellig tilgang til ting, der driver os. Jeg er altid meget resultatorienteret og tænker (hvis noget skulle gå galt), at jeg ihvertfald gjorde, hvad jeg kunne. Når Thomas sender programmer, har jeg det bedst med at sætte flueben, når de er vel gennemført.  Det, der driver mig og gør, jeg kan blive ved, er helt klart tanken om det tilfredse sind og smil, man altid får frem efter, hvad jeg vil kalde ‘personlig pleje’. Tænk positivt – ikke hvor hårdt det er, men hvor godt det giver lige at æde sig selv og se/mærke, at det faktisk kan lade sig gøre – også når man mindst venter det.

Det er også godt at tale med andre, som har samme interesse. Jeg mødte selv nogle af pigerne, som også trænede i OOB, og vi taler stadig sammen i dag, snart to år efter. Det er god inspiration og motivation. Om træning, op-/ og nedture, udstyr, hverdagen med familie og logistik og meget andet. Vær ikke bange for at spørge og kigge på, hvad andre gør – for at blive inspireret.

Der er mange måder at gøre tingene på med tri, når det kommer til træning, stævner, kost, energi osv., men hold dig til, hvad du fornemmer er bedst for dig og lad dig ikke slå ud af de mange inputs.

Jeg bliver i hvert fald selv ‘happier, healthier, stronger’. Følg Christina på Facebook og Instagram